{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudari "iskopali" milion KM dobiti

F
4.4.2011. u 10:35
0
2
Rudari "iskopali" milion KM dobiti
0
Rudari "iskopali" milion KM dobiti
Foto: Ilustracija
Rudnik mrkog uglja "Breza“ prvo tromjesečje ove godine završio je sa najboljim poslijeratnim rezultatima - iskopano je više od 120.000 tona komercijalnog uglja i ostvarena dobit oko milion KM.
"Tromjesečni poslovni rezultat ostvaren je zahvaljujući velikim naporima rudara i čelnih ljudi Rudnika, ali i prije svega, pomoći koju je ovaj Rudnik imao od Koncerna EPBiH na čemu im se javno zahvaljujemo“, kaže direktor Rudnika Ćamil Zaimović.

Naglašava kako su rudari "Breze“ spremni ostvariti i značajno prebaciti ovogodišnji plan proizvodnje od 420.000 tona komercijalnog uglja, ali to ne ovisi samo od njihovog angažmana.

"Uspješno poslovanje značajno nam je ugroženo neosnovanom odlukom Ureda za žalbe BiH koji nam je poništio tender za nabavku mehanizacije neophodne za rad novog čela. Ovom odlukom Ureda, nije ugroženo samo pozitivno poslovanje Rudnika u ovoj godini nego i sigurnost rudara 'Breze'", ističe Zaimović.

Izražava nadu da će se skorim izmjenama Zakona o javnim nabavkama ubrzati realizacija neophodnih investicija "koje su sada u zastoju i zbog nečijih ličnih interesa".

EPBiH je više od 85 posto tendera vrijednih oko 110 miliona KM, za dokapitalizaciju rudnika, pokrenula u augustu protekle godine, ali postupci po Zakonu o javnim nabavkama, zbog žalbi ponuđača, dugo traju zbog čega se i projekti modernizacije rudnika ne odvijaju planiranim tempom, saopćeno je iz EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: