{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vidljiv napredak u poslovanju rudnika

F
17.3.2011. u 17:14
0
0
Vidljiv napredak u poslovanju rudnika
0
Vidljiv napredak u poslovanju rudnika
Foto: Ilustracija
Sadašnja situacija, razvojni projekti i trenutno otvorena pitanja razvoja zavisnih društava Koncerna Elektroprivrede BiH, rudnika Kreka, Đurđevik, Kakanj, Breza, Zenica, Gračanica i Abid Lolić iz Bile bile su, između ostalih, teme današnjih razgovora u Elektroprivredi BiH.
Sastanku su prisustvovali članovi Uprave EPBiH, na čelu sa generalnim direktorom Amerom Jerlagićem, predsjednici sindikata pomenutih rudnika, te predsjednici granskih sindikata BiH i Federacije BiH.

Tokom rasprave konstatovano je da je vidljiv napredak u poslovanju rudnika od kako su u sastavu Koncerna ali i da se moglo učiniti i više.

Određeni zastoji u dokapitalizaciji rudnika, opšti je zaključak, rezultat su, prije svega, u složenosti Zakona o javnim nabavkama i njegovoj primjeni.

Ipak, i pored brojnih poteškoća, nerijetko iz političkih razloga, može se biti zadovoljno realizacijom prve faze dokapitalizacije a posebno je naglašeno da je ova godina prelomna za dugoročni razvoj rudnika od kojih se, u najskorije vrijeme, očekuje da samoodrživo posluju, u čemu će imati stalnu pomoć i podršku vladajućeg društva EPBiH.

Uprava EPBiH podržava opravdane zahtjeve za poboljšanjem položaja rudara te je dogovoreno da se u narednih deset dana Uprava EPBiH sastane sa direktorima svih sedam rudnika u sastavu Koncerna kako bi se pokušali iznaći modaliteti koji bi uticali na poboljašnje položaja rudara.

Dogovoren je i slijedeći sastanak Uprave EPBiH sa predsjednicima sindikata rudnika koji bi se trebao održati do 10. aprila, saopćeno je iz EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: