{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasni zahtjevi za poboljšanje standarda rudara

F
2.2.2011. u 14:50
0
0
Jasni zahtjevi za poboljšanje standarda rudara
0
Jasni zahtjevi za poboljšanje standarda rudara
Foto: Ilustracija
Na sastanku Predsjedništva Sindikata rudara u Federaciji BiH, koji je održan u prostorijama Generalne direkcije Rudnika "Kreka" u Tuzli, iskazano je nezadovoljstvo zbog sporog funkcioniranja Koncerna, nabavke opreme za modernizaciju i humanizaciju rada, kolektivne i lične zaštitne opreme, niske cijene uglja prema JP Elektroprivreda BiH, kao i potpuni zastoj svih aktivnosti oko povećanja standarda rudara.
Na osnovu zaključaka Glavnog odbora Sindikata rudara u FBiH upućeni su jasni zahtjevi Predsjedništva generalnom direktoru JP Elektroprivreda BiH i svim direktorima rudnika uglja u Federaciji.

Od generalnog direktora EPBiH Amera Jerlagića zatraženo je da se zbog ozbiljnosti zahtjeva i stanja u rudnicima uglja održi sastanak s predstavnicima Sindikata rudara u Federaciji, a upućeni su i jasni zahtjevi da se informiše o funkcioniranju Koncerna radi otklanjanja nedostataka.

Zatražena je hitna nabavka dogovorene opreme za rudnike i rudare, povećanje cijena uglja i povećanje plata rudara do nivoa plata zaposlenika u JP Elektroprivreda BiH, kao i da se utvrde metod i rokovi ispunjivanja ovih zahtjeva.

Također, upućen je prijedlog direktorima rudnika uglja u Federaciji BiH da putem svojih organa upravljanja upute zahtjeve relavantnim institucijama za povećanje cijene uglja prema JP Elektroprivredi BiH te da se na taj način stvori prostor za povećanje prihoda koji bi omogućio i povećanje plata zaposlenicima, saopćeno je iz Samostalnog sindikata rudara u FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: