Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gradjani će dobiti dodatne uhljupe sa raznih fakulteta političkih nauka i dif ova i još jedno preduzece joje će se baviti raznim malverzacijama i trošenjem budžetskih sredstava
Odlican koment👍
A kome građani plaćaju onu "naknadu za obnovljive izvore energije" ako nema ništa i mora se novo preduzeće osnovati?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
koliko je tona peleta u toj kantonalnoj peletari? posle ćemo struju
mani se ti osmorke zakhaev2. pogledaj racun ep i stavku koju placas za obnovljive izvore. znas li gdje taj novac zavrsi? da, da, u djepovima onih 'privatnika' kojima su prethodne vlade sda-ovaca dodjelile koncesije za mhe i solarne elektrane koje skoro da ne proizvedu ni kilovata energije. jel na takvu muljazu mislis?
Prvo pelet pa sad struja.....samo nebo vam je granica....
Gledaj ovog difovca. Sta ti jadan znas o struji. Idi se slicuraj ako i to znas.
Dopirinos SDA je to što je Bičakćićev pulen, Vedad Kantarđić napravio solarnu elektranu u Semizovcu i ogradio je da narod ne vidi. Mi kroz račune za struju mu to sve debelo plaćamo. Tako da nova vlast ne može biti gora od njih, samo mogu više uraditi.
Ideja super, izvodjaci i inicijatori katastrofa
Dragi Adnane, pa ide se u školu za ove stvari. I to tešku školu koju je teško završiti. kako ste krenuli, ja sve očekujem da počnete dijagnosticirati tumore unutrašnjih organa preko Klixa ili foruma. Nalupao si se, a nametanja inženjera mašinstva Harbaša kao nekakvog EXPERTA za električnu energiju, je bezveze.
Bravo bravo bravo! Politicari poceli da pricaju o energiji, plasiranju u mrezu, itd... a posebno sam alergican na ovo podvlacenje nedovoljno kompetntnih ljudi kao strucnjaka za energetiku.
To preduzeće će samo nove uhljebe proizvoditi
Ne treba otvarati nova kantonalna preduzeća. I postojeća treba pod hitno restrukturirati. Niko nema na račun građana pravo financirati gubitke jednog GRAS-a i ZOI 84. Pod hitno gradski saobraćaj i zimske centre Bjelašnica i Igman dati pod koncesiju privatnim kompanijama, uz uslove što nižih karata i što bolje cijene usluge. Ovo sada je čisti promašaj.
Podržavam ovu vlast. Mislim gora od SDA samo u teoriji može biti. Ministar Delić dobro radi svoj posao. Ali mislim da država, u ovom slučaju kanton, ne treba da se direktno bavi privredom. Dosta nam je jedan ZOI 84, koji svoje gubitke popunjava iz budžeta. Kanton Sarajevo treba obezbjediti financije i kroz subvencije pomoći privatna lica i kompanije u proizvodnji energije. Pa privatno poduzetništvo je razvilo zapad. Državno i društveno je prevaziđena stvar.
O lokaciji za tu vjetroenergiju treba dobro razmisliti s obzirom da ona nije toliko zelena koliko se smatra za nju, niti ekonomski isplativa ukoliko na tom reonu nema konstantno dovoljno jakog vjetra. Gdje god da je postave, tu vise ptica nema.
Samo 3,30 % struje u cijeloj FBiH proizvedeno iz obnovljivih izvora energije? Nije tačno, obnovljivi izvori nisu samo solarni paneli i vjetrenjače, nego i hidroelektrane koje rade decenijama i koje imaju veliki udio u proizvodnji struje.
To ti nazovi eksperti nemaju pojma i da hidroenergija i energija iz bio mase je obnovljiva zelena energija. I za nas je optimalno rješenje.
energoinvest-bhgas-sarajevogas-toplane.
trebamo to imati, bravo
ideja je dobra. za nase podneblje vizionarska. zelim vjerovati da tokom i nakon implementacije nece prevagnuti licni interesi i od svega napraviti jos jednu veliku muljazu u potjeri za novcem gradjana bih.
Trojka radi, Sarajevo se gradi, a sda botovi cvile.
Direktorica će biti S.H., iz vrha Miletićeve stranke. Znači nije ovo nikakva proizvodnja, već trgovina. Vi nama dižete ruku, mi vas uhljebimo. Nešto mi to poznato? Pa da, prepisano od onih koje pljuju čim zinu...