{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Dogovoren zajednički rad na promovisanju kulture zdravlja

5.9.2012. u 13:11
0
0
Dogovoren zajednički rad na promovisanju kulture zdravlja
0
Dogovoren zajednički rad na promovisanju kulture zdravlja
Ugovor o poslovnoj saradnji između FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog i ovlaštenog partnera Cryo-Savea za Bosnu i Hercegovinu i vodećeg životnog osiguranja u Bosni i Hercegovini "Merkur BH osiguranja" d.d. Sarajevo potpisan je u ponedjeljak.
Dogovorenom saradnjom će se zajednički raditi na afirmaciji i promoviranju kulture zdravlja, kao i metoda prevencije i liječenja transplantacijom matičnih ćelija uzetih iz pupkovine djeteta prilikom poroda.

Temeljem tradicije, znanja i dugogodišnjih iskustava Koncerna Merkur Versicherung u oblasti zdravstvenog osiguranja, Merkur osiguranje je prvo osiguranje koje je na tržištu Bosne i Hercegovine kreiralo i ponudilo pionirski proizvod u osiguranju zdravlja porodice – osiguranje liječenja i troškova liječenja matičnim ćelijama.


Prateći moderne medicinske i socijalne trendove Merkur osiguranje je ponudilo osiguranje troškova liječenja transplantacijom matičnih ćelija gdje su pokriveni su i osigurani sljedeći rizici:

- Troškovi zdravstvenih usluga koji uključuju transplataciju matičnih ćelija za osnovnog osiguranika (dijete iz čije pupčane vrpce su uzete matične ćelije) kao i za sve dopunske osiguranike navedene u polici osiguranja(otac, majka, braća, sestre...).
- Putni troškovi koji uključuju transport i smještaj osiguranika i jednog pratioca na destinaciju na kojoj se transplatacijski zahvat mora obaviti.
- Ugovor o osiguranju mogu zaključiti zdrave osobe (državljani BiH) do napunjenih 65 godina života.

Merkur osiguranje pokriva sve gore navedene rizike (za osnovnog i dopunske osiguranike) sa osiguranom svotom u visini od 100.000 eura (kumulativno).

Godišnja premija za ovo osiguranje iznosi 100 eura.

U ovom trenutku, na osnovu ugovora sa jednim od najstarijih reosiguravatelja u svijetu GEN RE Köln, Merkur osiguranje pokriva 73 različita teška oboljenja koja mogu biti tretirana matičnim ćelijama u procesu liječenja.


Cryo-Save je, prema svojim zvaničnim rezultatima rada, vodeća evropska i svjetska banka matičnih ćelija, sa najvećim iskustvom i brojem pohranjenih uzoraka. Ilustracije radi, u Evropi postoji oko 50 banaka matičnih ćelija. Od ukupnog broja sačuvanih uzoraka matičnih ćelija u Evropi, preko 35% uzoraka je pohranjeno upravo u Cryo-Save-u, što samo po sebi mnogo govori i učvršćuje Cryo-Save kao lidera u ovoj oblasti. Uz pomoć FAMILY PLUS-a, iz Bosne i Hercegovine je do sada u Cryo-Save-u pohranjeno oko 2.500 uzoraka, što čini preko 95% od ukupnog broja uzoraka sačuvanih u svim bankama matičnih ćelija.

Family Plus će pored svojih redovnih aktivnosti oko vađenja i pohranjivanja matičnih ćelija uzetih iz pupkovine djeteta tokom poroda, i u ovoj godini nastaviti sa društveno odgovornim projektima koje su pokrenuli i provodili svih ovih godina, od kojih posebno izdvajamo:

- Program besplatnog porodičnog čuvanja matičnih ćelija. Do sada je 26 porodica iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine, apliciralo i dobilo potpuno besplatno pohranjivanje matičnih ćelija.
- Izradu i objavu biltena Matične ćelije i regenerativna medicina,
- Edukaciju stručne i šire javnosti kroz Međunarodni kongres o regenerativnoj medicini i matičnim ćelijama,
- Osnivanje i pomaganje rada školama za trudnice kroz projekat FAMILY-PLUS prijatelj škola za trudnice, edukacija i upoznavanje trudnica sa porodom i porodilištem kroz project Predporođajna edukacija i besplatan priručnik “Psihofizička priprema trudnice za porod”,
- Potpisivanje ugovora između Merkur osiguranja i FAMILY PLUS-a predstavlja logičan slijed kojim, dvije vodeće institucije u svojim oblastima, žele svojim klijentima ponuditi bolju i kvalitetniju uslugu.

Sve zainteresirane porodice iz Bosne i Hercegovine, koje žele da saznaju više o prednostima koje ovaj ugovor donosi potencijalnim i postojećim klijentima oba partnera, pozvane su da se jave u urede FAMILY PLUS-a u Sarajevu ili Banjoj Luci, ili da pozovu besplatni info telefon Merkur osiguranja 080 02 02 25.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: