biznis
0

Dani inžinjera u Mostaru 27. i 28. marta

FENA
Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić"- BEST Mostar organizat će 27. i 28. marta u Mostaru Dane inžinjera - EBEC Mostar.

Prvog dana manifestacije bit će upriličen sajam poslova, a drugog dana održati takmičenje.

"Takmičenje je namijenjeno isključivo studentima tehničko-tehnoloških fakulteta našeg univerziteta, a takmičari će se moći prijaviti pojedinačno ili u već oformljenom timu od četiri člana. Studenti koji se odluče na učešće, imat će priliku da svoje znanje i sposobnosti prezentuju u dvije kategorije: tim dizajn i studija slučaja.

Najuspješniji takmičari učestvovat će na balkanskom inžinjerskom takmičenju u Sofiji, a, uz malo sreće, i na finalnom evropskom takmičenju, koje će se održati u Varšavi", istakla je koordinatorica za odnose s javnošću BEST-a Mostar Anida Pehilj.

Svi zainteresovani studenti te učenici srednjih i osnovnih škola imat će priliku da prisustvuju sajmu poslova na kome će se predstaviti neke od najznačajnijih bh. i europskih kompanija. Također, ovom prilikom studenti tehničko-tehnoloških fakulteta moći će ostaviti svoju biografiju spomenutim kompanijama, istakli su organizatori.

Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru studentski je klub posvećen izučavanju, promovisanju i unapređivanju tehničkih fakulteta, a osnivač mu je Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.