BiH
0

FOTO / Izabrani najbolji mladi inžinjeri u Mostaru

Klix.ba
Dani inžinjera, projekt koji je prošle sedmice organizovan u Mostaru pod pokroviteljstvom Tehničkog kluba Univerziteta Džemal Bijedić - BEST Mostar, iznjedrili su najbolje mlade inžinjere.

Prvog dana upriličen je sajam poslova uz naučno-popularna predavanja za koja su bili zaduženi partneri i profesori ovog univerziteta, a drugog dana organizovano je takmičenje mladih inžinjera. Podsjećamo, studenti su se takmičili u kategorijama Tim dizajn i Studija slučaja.

Nakon cjelodnevnog rada na zadacima, stručni žiri je donio odluku o pobjednicima. U kategoriji Tim dizajna najbolja je bila ekipa ZEALOT (Belmin Husejić, Nihad Zukić, Amar Kevrić i Majdin Zahirović), a u kategoriji Studija slučaja pobjedu je odnijela ekipa FIT (Edvin Burina, Haris Baljić, Adnan Behrem i Emin Mešić). Ostali takmičari su dobili utješne nagrade, a pobjedničke ekipe svoj put nastavljaju na regionalnom inžinjerskom takmičenju u Sofiji, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.
Ovaj projekt je podržao Univerzitet Džemal Bijedić, Unija studenata ovog univerziteta, Ministarstvo privrede HNK, te kompanije WALTER IT Solutions, Authority Partners, Ernst&Young, Sparkasse Bank, Centar za tehničku kulturu, Tehnološki park INTERA i Posao.ba. Svojim prisustvom događaj su uveličali i profesori Univerziteta Džemal Bijedić te Tehnički klub osnovne škole Šejh Jujo.
BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Evropske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja evropskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.