biznis
161

Content Creator APP iz BiH osvaja New York i svjetsku tehnološku scenu

Klix.ba
Možda zvuči nevjerovatno za BiH, ali mali tim reklamnih stručnjaka i iOS programera iz BiH ima mogućnost da se pojavi pred najvažnijim investitorima i medijima iz cijelog svijeta na pozornici jedne od najvažnijih digitalnih konferencija na svijetu - The Next Web New York.

Content Creator tim nedavno se vratio sa najveće euro-azijske konferencije Startup Istanbul na koju su se plasirali u 100 najboljih startup-a iz 40 zemalja, a već su se uspjeli plasirati i na TNW New York, jedan od 100 najboljih startup-a iz cijelog svijeta. Ove sedmice bore se da putem glasanja publike budu izabrani među TOP 20 startup-a iz cijelog svijeta koji će svoj biznis predstaviti vodećim investitorima iz USA i svijeta, te dobiti prostor u najvažnijim medijima iz oblasti mobilnih tehnologija i razvoja software–a. Svako od nas može biti dio ovog uspjeha i pomoći ovim entuzijastima iz BiH da ostvare svoj san, ali i da na najbolji način prezentiraju BiH i njene mogućnosti u oblasti razvoja iOS aplikacija. Klikom na link http://thenextweb.com/boost/vote/contentcreatora je moguće glasati za njih (moguće je dva puta glasati – jednom sa Facebook profilom, a drugi put s e-mail adresom).

Content Creator APP je mobilna aplikacija koja omogućava malim biznisima, reklamnim agencijama, social media entuzijastima i profesionalcima da putem iPhone ili iPad u nekoliko minuta kreiraju profesionalne postove, cover photos, reklame i statične banere. Članovi tima vole reći da je moćna kao Photoshop jer omogućava sve što je potrebno za “professional looking design”, ali je jednostavna za korištenje kao Lego kockice, pa svi mogu dizajnirati prelijepe postove. Kroz step-by-step proces možete importovati sliku, odabrati i postaviti pravu dimenziju za post ili naslovnu fotografiju (npr. Facebook, Twitter) ili čak za reklame, online banere, ponude na e-bay i Amazon. Nakon toga, na fotografiju dodajete jedan od nekoliko stotina profesionalno dizajniranih tekstova, s pomno odabranim kombinacijama fontova i oblika, prilagodite template svom tekstu i potrebama, dodate logo, te objavite na svojoj Twitter/Facebook poslovnoj stranici ili spremite u galeriju za ostale društvene mreže. Aplikaciju možete isprobati besplatno klikom na http://appstore.com/contentcreatorapp.

Tokom testnog perioda prva verzija aplikacije je preuzeta više od 500 puta, dok je putem aplikacije napravljeno više hiljada reklama i social media postova. Nakon što na tržište bude plasirana nova verzija aplikacije (u naredne dvije sedmice) tim okupljen oko Content Creator-a planira veliku međunarodnu kampanju za privlačenje brojnih kupaca iz cijelog svijeta.

U kratkom razgovoru s ekipom saznali smo da danonoćno rade na razvoju novih funkcionalnosti, pa se uskoro očekuje lansiranje 1.1. verzije koja će biti dostupna i na iPad uređajima. Kvalitet spašenih fotografija bit će povećan na 2048x2048 pixela, integrirat će se bolja analitika, help dugme, te veliki broj novih templejta za dizajn. Do kraja godine im je u planu optimizacija aplikacije, poboljšanje korisničkog iskustva, smanjenje broja koraka, te dodavanje foto filtera i profesionalnih stickera koji će omogućiti izradu fenomenalnih prodajnih ponuda, čestitki i poziva na party/druženje.

The Next Web je jedan od najvećih portala iz oblasti tehnologija s više od 15 miliona mjesečnih posjeta. Konferencija koju organizuju u New Yorku 18.11.2015. proglašena je za jednu od najboljih na svijetu jer spajaju izvanredne govornike, provokativne nastupe i 100 najinovativnijih startup kompanija iz cijelog svijeta.

Ulazak u finale ovog takmičenja za Content Creator ima mnogosturki značaj, a prije svega predstavljenje Bosne i Hercegovine kao zemlje koja može odgovoriti i najvećim svjetskim izazovima. Glasati za Content Creator APP se može na http://thenextweb.com/boost/vote/contentcreatora.