biznis
17

Bosanski "Content Creator App" bit će predstavljen na TNW konferenciji u New Yorku

Klix.ba
Na sljedećoj The Next Web konferenciji, koja se održava 18. novembra u New Yorku, biće predstavljena i jedna aplikacija iz Bosne i Hercegovine - Content Creator App.

Content Creator App se plasirao među 24 najbolja svjetska startupa i time je dobio priliku da se prezentira vodećim investitorima i medijima na pozornici The Next Web konferencije u New Yorku.

Aplikaciju je razvila sarajevska agencija MITA Group na čelu sa Ejubom Kučukom, koji u izjavi za Klix.ba nije krio oduševljenje zbog ovog uspjeha.

"Veoma smo sretni jer je naša aplikacija izabrana u top 24 startupa na svijetu. Nadam se da će Content Creator App promijeniti social media design zauvijek. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli da dođemo do ovog uspjeha i nadam se da ćemo u trominutnoj prezentaciji na konferenciji The Next Weba dokazati da bosanskohercegovačke aplikacije mogu uspjeti", kazao je Kučuk.

The Next Web je jedan od najvećih portala iz oblasti tehnologija s više od 15 miliona mjesečnih posjeta. Konferencija koju organizuju u New Yorku 18.11.2015. proglašena je za jednu od najboljih na svijetu jer spajaju izvanredne govornike, provokativne nastupe i 100 najinovativnijih startup kompanija iz cijelog svijeta.

Content Creator App je mobilna aplikacija koja omogućava malim biznisima, reklamnim agencijama, social media entuzijastima i profesionalcima da putem iPhonea ili iPada u nekoliko minuta kreiraju profesionalne postove, cover photos, reklame i statične banere. Članovi tima vole reći da je moćna kao Photoshop jer omogućava sve što je potrebno za “professional looking design”, ali je jednostavna za korištenje kao Lego kockice, pa svi mogu dizajnirati prelijepe postove. Kroz step-by-step proces možete importovati sliku, odabrati i postaviti pravu dimenziju za post ili naslovnu fotografiju (npr. Facebook, Twitter) ili čak za reklame, online banere, ponude na e-bay i Amazon. Nakon toga, na fotografiju dodajete jedan od nekoliko stotina profesionalno dizajniranih tekstova, s pomno odabranim kombinacijama fontova i oblika, prilagodite template svom tekstu i potrebama, dodate logo, te objavite na svojoj Twitter/Facebook poslovnoj stranici ili spremite u galeriju za ostale društvene mreže.

Iz MITA Groupa najavljuju uskoro i novu verziju aplikacije sa brojnim poboljšanjima.