Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
KArte za tramvaj,koji smrdi,koji je prljav,u kojem hracu,1.60 km,a za Centrotransov autobus,u kojem ima grijanje,mekana fina sjedista,samo 1 km i to vangradska voznja.
U MEKANA SJEDISTA SU PRDILE SVABE 15G.-MORA DACE TE FEUDALAC CENGIC VOZITI BESPLATNO.
Koji Cengic,o cemu pricas ,hebo ti Sandzak citav mamu seljacku,u Grasovim tramvajima,su svaka druga vrata razvaljena,puse unutra sa svih strana,grijenje radi u svakom petom,Centrotransovi autobusi su jeftiniji,a imas mekano sjediste,grijanje,ili ventilacuiju,ne mogu se porediti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ja se svaki dan vozim na relaciji sutjeska vogosca i obratno imam grasov kupon ali cesce se vozim centrinim prevozom jer ima kartu 1 km do kobilje glave i autobusi su cisti i uredni i vozaci su jako ljubazni dok su grasovi autobusi jako prljavi i vozaci su neljubazni i autobusi su dosta razvaljeni i neudobni puno srece zelim centrotransu.
oni kojima se ne svidja moj komentar trebali su jutros doci u sutjesku prije 7 pa da vide sta radi gras autobusa skoro do pola osam nije bilo za vogoscu a maloprije oko 9 sati takodje ga iz vogosce nigdje na vidiku.
Gras sigurno nike zlato od firme, ali je drzavna firma koja mora svima pod jednakim za nas najbitnijim cjenovnim uslovima pruziti uslugu. Centro je privatna firma kojoj je samo cilj zarada a sto ce se u buducnosti i pokazati. Kod nas u Olovu gdje centro ima polozaj kao Gras u Sarajevu (monopol) za prevoz na idaljenosti 15 km, uzima za dzacku mjesecnu kartu 125 KM. Ovo sigurno i Vas gospodo ceka u SA.
Kupite DORMEO madrac i gradski prevoz vam nije ni potreban Sloj memorijske pjene (bla bla bla) će vam omogućiti da lebdite Kakve gluposti Kakve smiješne reklame Ubiše sa istim Da moram spavati na podu nebi kupila DORMEO MADRAC jer toliko su dosadni, toliko lažu u reklamaama, toliko teksta u reklamama, toliko nekakvih likova u istim (ne znam gdje ih sao nađu) tobože učiteljica iz Fojnice a koja još nije naučila da govori po pravopisu, kako li tek uči djecu da pravilno govore jada i čemera nema na kugli, čudi me samo košarkaš Marković da je sebi dozvolio da za neke pare troši njegovo ,,prejako,, ime. Fuj
Treba krepani Gras pustiti da zivi ili krepa,neka radi ko moze da radi ko nemoze neka ide kuci....
GRAS na aparatima
sandžak na aparatima
Moze centrotrans kupovati autobuse od plata radnika, da postuje radno vrijeme uposlenih, odmore, uplacuje pune doprinose, placa normalnu platu nebi mogao kupiti toliko autobusa, ovako moze kad radnici rade po 12 sati za platu od 600 km, bez odmora, to ie robovlasnicki sistem, imao je i tutankamon piramidu na isti nacin.
Zasto ste covjeku dali ovoliko unlikova?
Ako uporedimo sistem danasnjih orivatnika i vrijeme robovlasnistva moze se zakljuciti da je vrijeme robovlasnistva bilo bolje od danasnje demokratije veci e privatnika. Robovkasnik je u to vrijeme morao prvo kupiti roba, samim tim morao ga je cuvati inace ako rob zanemogne morao je kupiti drugog roba, morao je robu obezbjediti stanbeno pitanje, hraniti ga, odjevati ga itd. danasnji privatnici poput ovoga iz centrotransa radnika putem oglasa dobiju dzaba, ne placaju mu stan, hranu, odjevanje, ako zanemogne sutnu ga i prime novog radnika, znaci ne moraju da se brinu o radniku pa radnike maksimalno iskoristavaju, za platu koju plate radniku, radnik pola potrosi u hrani jos dok je na poslu, za 12 sati rada radnik mora najmanje 2 puta jesti, ostatak novca radnik potrosi na komunalije i nesto na obucu i odjecu, dobije manje nego sto su robovi u to vrijeme dobijali i ti robovi su imali veca prava od danasnjih radnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
DOCI CE I OVI KRIMINALCI IZ KRIMINALNOG I LOPOVSKOG CENTROTRANSA NA RED, ZA ,, PRDEKANU,, ILITI ZATVOR, SAMO POLAKO, IDE SVE LAGANO , PO REDU , PA CE I ONI DOCI NA RED, ZA SAV KRIMINAL KOJI RADE PO OVOM GRADU , JER I OSTALI , KOJI VOZE NEZAKONITO PO OVOM GRADU , KOMBIJI, LAZNI TAXISTI ITD , VIDJELI SU TO UPRAVO OD OVIH OLOSA I KRIMINALACA IZ CENTROTRANSA , PA KAD MOGU ONI VOZITI ILEGALNO I PROTIVZAKONITO , KAZU OVI ,PA STO NE MOZEMO I MI, I SAD JE HAOS U GRADU . BEZAKONJE VLADA U SAOBRACAJU , A POREZ DRZAVI PLACAJU SAMO , GRAS,, I ,, TAXI REGULARNI.. PRISJESCE OVAJ KRIMINAL CENTROTRANSU , SAMO POLAKO, AKOBOGDA. INSALLAH. TOLIKO.
Uveo je ilegalno liniju hrasnica vjecnica "radi velikog broja gradjana koji su izrazili potrebu za tom liniom" ko je ovde lud ko bi trazio da placa svaki dan 5KM punu relaciju . . .
I treba svjesno koristiti njihove autobuse, čiste, uredne, ispravne, sa ljubaznim osobljem, a bojkotirati GRAS-ova "groblja" u stanju kao da su izvučena sa smetljišta, prljave, neispravne, sa vozačima i revizorima koji reže k'o ovi ulične džukele
Nisam iz Sarajeva,ali zar nije bolje da se kupe novi tramvaji kao sto su u Zagrebu?Koji imaju udobne stolice i klioma uredjaje.Samim time se ne zagadjuje zrak u Sarajevu,i jeftnije je za grad da se vozi na struju,nego na gorivo.Sarajevo lijep grad,a ima najruznije i najbucnije tramvaje u Europi.Da sam ja gradonacelnik,ja bi ukinuo po gradu prijevoz autobusima koji idu na naftu,zbog zagadjenja.Samo ulaganje u tramvaj i trolejbuse.
prijatelju moj, sta bi mi sve uradili, ali nema niko muda da kaze dosta, evo prvi ja nemam
Sta je sa linijom principov njemacka
HAHAHAHAHAHAHA majstore
CENTROTRANS BRAVO. GRAS FUJ. KADA BI NEKAKO CENTROTRANS MOGAO KUPITI BAREM 2 TRAMVAJA PA NEKA SAMO TADVA KRUŽE GRADOM KAKO BI SA ULICA SARAJEVA UKLONILA ONA STRAŠILLA OD TRAMVAJA DA NAM SE STRANCI PRESTANU ISČUĐAVATI I ISMIJAVATI A VALA IMAJU I PRAVO, POLITIČARI SVE BOGATIJI A GRADOM KRUŽE PRIKAZE OD TRAMVAJA.
TI IM NAPRAVI PRUGU.FEUDALAC CENGIC CE NABAVITI KOCIJE PA SE VOZITE.
Da prestanes sarati po tramvajima ne bi izgledo tramvaj ko strasilo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ništa posebno, ušminkali autobuse, a autobusi 2002. godište, stari 13 godina, saće 14-ta, i harmonike na zglobu, ajde dobro, nekome možda ima smisla, tako da to neću dalje komentarisati. Inače sva njihova vozila jesu ušminkana, ali sve su polovna iz 2000-2004 godine, dok su GRAS-ova kupovana nova 2005,2007,2008,2009,2012 godine, ali istini za volju loše održavana. Naravno GRAS ima i ove turske iz 1997, ali eto makar su sređeni pristojno.
Pa šta ako je i 2004 autobusi izgledaju super za razliku od Grasovih. Pogledaj minibuse nabavljeni u isto doba. u centri su kao novi a grasovim otpadaju tockovi. U grasovom servisu od 20 radnika 15 sjedi a onih 5 na nekim satro godisnim odmorima. Kukaju kao nemaju djelova. mogu bar ocistit i oprat minibus i autobus...
na cemu si ti ?
Centrotrans ne ceka donacije nego radi. I nisu u minusu kao Gras. Taj Gras bi trebalo privatizirati pod hitno !
što centotrans ne uzme stup-vogošća...
Jer nema profita, posle 8 sati 5 putnika se vozi svaku noc
...dallape ili guerrini?
Weltmeister :)
Hoče li ubrzo uvesti lininiju sa aerodroma i od aerodroma,pa to ko neko ne da ili šta.