{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans nabavio šest novih autobusa za gradsku vožnju

26.10.2015. u 13:25
521
145
Centrotrans nabavio šest novih autobusa za gradsku vožnju
521
Kompanija Centrotrans Eurolines nabavila je šest novih zglobnih autobusa za gradsku vožnju, koje će koristiti na relaciji Dobrinja-Vijećnica. Autobusi imaju kapacitet 150 mjesta, što bi trebalo doprinijeti smanjenju gužve na stanicima i dužih čekanja.
Nova vozila opremljena su videonadzorom, platformom za invalidne osobe, te klima uređajima. Osim autobusa, nabavljen je i mali minibus koji je u potpunosti prilagođen za invalidne osobe. Nova vozila koštala su višr od milion KM.

"Na liniji Dobrinja-Vijećnica povećan je broj putnika. Dužni smo putnicima pružiti udoban i kvalitetan prevoz", rekla je Aida Smajić Prolaz, glasnogovornica Centrotransa.

Planiraju i proširiti vozne linije na području KS, te su Ministarstvu saobraćaja KS poslali zahtjev za registraciju za liniju Bušča i Turkušići.

"Zahtjeve šaljemo na osnovu velikog broja peticija i zahtjeva građana i općina", kazala je Smajić.

Iz Centrotransa su istakli kako bi na području KS trebao biti uveden elektronski sistem karata, u koji će, nadaju se, biti uključeni.

"Ministarstvo saobraćaja KS najavilo je elektronski sistem i nadamo se da ćemo, kao drugi ravnopravni javni prevoznik, biti uključeni u njega na zajedničkim linijama", dodala je Smajić.

Centrotrans Eurolines aktivno učestvuje u redovnom obavljanju javnog gradskog prevoza na užem području grada od 2013. godine. Učešće Centrotransa u pogledu broja linija u javnom autobuskom prevozu iznosi 51 posto, a u saobraćaju u KS učestvuju sa 88 autobusa. Na ovim vožnjama uposlen je 151 radnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: