Komentari (164)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj Jajce centralna Europa
Da. Očito nisi pročitao članak nit znaš da bi ovo bilo spajanje na koridor 5C, a taj autoput ide od Jadrana kroz BIH pa skroz do Mađarske.
@Indigont https://media3.giphy.com/media/NiyxeWm81N0cg/200_s.gif
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Znači spajanje Sarajeva i Bihaća se očekujem krajem 2129. godine.
"Šta će Bosni putovi, kad imamo konje." - Đuro Pucar Stari
Nije mi jasno u naslovu pise da ce poceti graditi 2019 a dole u tekstu pise da ce biti zavrseno 2019 :D ovo nas neko zejebava izgleda
Odlicno, moj praunuk ce sigurno lakse putovati u Krajinu
Došao čovjek u knjižaru i pita: "Molim Vas gdje mogu naći knjigu "Dinamika izgradnje Autoceste Vc i brzih cesta u BiH"? prodavačica: "Bajke su na drugom spratu".
bolje krenut iz Jajca... i do sada smo svi iz jajca krenuli...
opet se hrvati povezuju ovom cestom!!
Ovo je vijest da se ucera Bakiru jer je jucer kenjao kako je do SBBovih ministara koji ne daju izgradnju puteva.. toliko providan clanak.. nazalost, od ovoga nema nista..
za ove pare komotno bi se autoput mogo naoravit, nide veze
Brza cesta i jeste autoput MAMLAZE, samo sto nema zaustavnu traku!!! ccc papak
Volio bih da se sve ovo obistini, ali nešto sam skeptičan ove godine. Šta je urađeno na ovoj prvoj dionici koja treba biti završena 2019.? Nešto nisam siguran da ova priča drži vodu.
bravo SDA
Jarane onaj SDP je krao itd.... ali bar gradio ceste.. Ova SDA je zakucala nisu metra napravili od kako su preuzeli vlast ali fakat pogledajte.
Ma Šta ima da su bili Izbori. ..
Kako vrijeme bude odmicalo gradit će se postepeno autoput od Zenice prema Doboju, a ako Dodik ostane na vlasti gradit će se postepeno autoput od B.Luke prema Prijedoru. To će najmanje idućih 20 godina biti najbrža veza USK-a prema Sarajevu i treba je koristiti. To što je trasa duža 30-50 km ne igra ulogu zbog toga što nema planinskih pravoja, gužve i slično, čak se može ušparati na gorivu i vremenu.
Krajišnici nemojte da Vas ova ekipa iz Sarajeva stalno dribla. Odbranili ste ovu zemlju, kakva je daje valja nam živjeti ili bar doći na godišnji preko ljeta. Borite se da Vam se završi magistralna cesta Bihać – B.Krupa, preko Srbljanskog platoa. Iduće godine se završava dionica autoputa B.Luka-Prnjavor. O B.Krupe do B.Luke ravan magistralni put. Od B.Luke do Doboja autoput. Od Doboja do Zenice dobar magistrani put. Od Zenice do Sarajeva autoput
sobzirom kako je kod nas autoput skup ostaje pitanje ko ce se iz krajine voziti tim putem?!
Nema šanse da možemo otplatiti silne milijarde za koridor Vc a kamo li još ovu cestu. Gdje su ti profesori sa saobraćajnih i građevinskih fakulteta. Što su se svi utalili pa ne smiju reći ni jednu stručnu činjenicu. Brza cesta Lašva-Travnik ima dovoljnu frekvenciju saobraćaja i treba je odmah dati pod koncesiju, ako na osnovu tog soabraćaja ne možemo dobiti kredit, a za dalje od Travnika treba čekati da se privreda počne razvijati da možemo graditi dalje.