Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vjestacko izazivanje krize, planirano smanjvanje proizvodnje i potrosnje, izazivanje poskupljenja svega i nestasice namirnica, formiranje novih zakona i regulativa, uzurpiranje ljudskih prava....doduse, oni koji se furaju na nauku koju bastine iz oficijelne stvarnosti ne mare za vjestacko nametanje nove realnosti.Ne mora se sve odmah shvatiti, shvatit ce se kad se shvatanje pretoci u bolni osjecaj uma i tijela.
Ne postoji zagađenost, Zemlja je sve to uspjesno filtrirala stoljecima i desecima tisuca godina, najveca prevara u povijesti su ove Gejcove klimatske promjene .
Zagadjivanjem Zemlje se stvaraju losiji uslovi za zivot ali krave ne mijenjaju klimu u svemiru. Sto se tice zagadjivaca, neke zemlje, cija moc i tehnologija pociva na fosilnim gorivima i koje su vec zagadile toliko koliko -ostatak svijeta nece za 300 godina, zele nametnuti svoja -klimatska pravila drzavama koje zele jos vise porobiti.
-Politika ( i nauka ko sluga joj ) se oglase, zvanicni mediji dostavljaju i zacinjavaju, narod prihvata nauku kroz politiku. Taj mehanizam je poguban za covjecanstvo. Kao argument je dovoljno to da je svim strucnjacima koji bi rekli nesto drukcije o klimatskim promjenama i borbi protiv kovida onemoguceno javno debatisanje na zvanicnim medijima.
-...da za svakog pojedinca bude odredjeno koliko -dioksida moze emitovati.. Kad su ljudi, koji uvidjaju stvari, to nagovjestavali, bilo je ruganja i guranja zdravog rezona u kosaru teorija zavjere. Bice i gorih prijedloga od ogranicenja emisije ugljen dioksida robovskim glavama. Ljudima se priprema zagorcavanje svih vidova zivota al za sada funkcionise bijeg: - samo kazes -teorija zavjere i mislis da te ceka lijepa buducnost!
Ma ja, treba tebi dat, ti nebi zagadjivo 🤣 Ako vam je do manjeg zagadjenja..treba povecat cijene registrwcije auta, akcize na gorivo podic..a od tih para, drzava da sufinancira obnovljive izvore
Na sve nacine otezat moderni, individualisticki oblik prevoza..imaju autobusi, tramvaji, vozovi..pa se vozaj
i kapitalizam se kao i svaki poredak u historiji poceo urusavati
Asanze, luzeri idu na dno ljestvice..dolje ti je mjesto 😶
Peta kantonalna liga!👋 👉
Problem je od postanka vijeka samo jedan: LJUDI