Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
peleti su gorivo za centralno grijanje, i koristi se bio masa, znači sav šumski otpad se moze iskoristiti za proizvodnju peleta umjesto da se baca, parkovi kad se ciste, grane idu na smece, a ovako ce biti iskoristene u potpunosti, cak i trava se moze koristiti za proizvodnju peleta, tako da ne pametujte ako ne znate o cem se radi
Da je Petrovac u Srbiji, zvao bi se Srpski Petrovac. Obzirom da je Petrovac u Bosni, zove se Bosanski i zvaće se i dalje. Uostalom, Bosanski pravoslavci su do kraja 19 vijeka bili Bošnjani ili Bošnjaci kao i svi ostali koji su ovdje živjeli
puš.h.im Vam ja svima k..ac!
Bosanski Petrovac, nego šta nego je Bosanski... Taman da u njemu nema ni živog roba, a kamoli Bošnjaka, bio je i ostat će bosanski.. A malo vam je krivo što ovo ne možete promijeniti kao u slučaju Bosanskog Šamca, Bosanske Kostajnice i Bosanskog Novog ?!
Ja sam Omer i ja sam nekakav definitivni retard. Molim vas izvinite što ne znam razliku između Bosanca i Bošnjaka, jer ja sam jedna mentalno poremećena osoba
dosta mi je ovog velikobošnjakizma ,vazda na TV ,na radiju , te bosanski ovo te bosansiki ono sve bosanski , a vamo pogledaš Srbi 75 % ili 95 % . I još mi recite da se slavi dan olsobađanja Petrovca od Armije BIH ??? 25 % oslobodilo grad od 75 % , to kao kada Hravti slave Vukovar , a 85 % glasalo da se ostane u JUgolsaivji i onda ga oni oslobodli , od svojih građana . Sada će nama da Incko da naloži sve što može da gori da pravimo Srtuju i energiju za njegovu Zemlju . Treba da se Cazinska krajina na referednumu izjasni hoće li u Srpsku ili Federaciju , mi smo sa Srbima uvijek imali KOnkretne odnose , još od kada smo se dolselili IZ Hrvatske u gradove na njihovoj zemlji .
Ja sam Omer i stvarno ne znam sta mi je danas! Oprostite
ja mislim da EU fali nafte pa je našla da iz Srpskog petrovca Šumu loži mjesto nafte . TO su te EU investicije .
Napravte nam 11 Peleta i jedno 2 Vandersara.
...omere, sreco, pobro, nesto danas nisi dobro... BTW solidan projekat, pelet je fantastican nacin iskoristavanja biomase, za one koji ne kontaj peletirati se moze sve od slame do tvrde hrastovine, i oni ogranci koji inace trunu po sumi kao otpad od tehnickog i ogrijevnog drveta. Danska ostrva koja su energetski neovisna dobijaju grijanje peletiranjem svega. Izgaranje je potpuno uz minimalno pepela i cadji a to ej ekogorivo jer je co2 neutralno posto bioamasa oslobadja pri gorenju samo onoliko co2 koliko je vezalo iz atposfere u toku rasta.
stvarno ne razumijem , pa i Srbi su Bošnjaci onda ??? A kako su Novopazarci Bošnjaci , onda su i užičani Bošnjaci . A ako su Hercegovci Bošnjaci ,onda su i Nikšićani Bošnjaci . Treba da se mi Bošnjaci ujedinimo , e I Herceg Novi su Bošnjaci . Ali onda će opet da ovih pravoslavnih bude više , nevalja nam to ,najbolje ovako ovdje multietnički ,a tamo samo vjerski , ovdje svi koji žive su Bošnjaci ,a tamo samo naši .
Ja sam Omeri i nisam normalan! Hvala
ja sam Bošnjak , ali ovaj veliko bošnjakizma mi pomalo ide na nerve , Bosanski Petrovac i Bosansko grahovo sa 100 % Srba i još to nije u REpublici Srpskoj ????
dihad šta će đamije u Srpskom petrovcu , kada su Srbi 75 - 80 % vazda bili ,a mi samo u čaršiji i dosta jedna Džamija . NAprimjer Titov Drvar treba promijeniti ime u Srpski Drvar , Čuj titov a Srbi 99,99 % ukupno: 17.126 Srbi - 16.608 (96,97%) Bošnjaci - 33 (0,19%) Hrvati - 33 (0,19%) pa Bosansko grahovo Srbi 7.888 (94,91%) kako sada ovo da nije Srpsko ????
Islam zabranjuje proizvodnju peleta.
Bolje him im bilo da su napravili još jednu džamiju u Bosanskom Petrovcu.