biznis
0

BH Telecom potpisao novi ugovor o modernizaciji mobilne mreže

FENA
Jagoda Barać, direktorica marketinga i prodaje Ericssona Nikole Tesle i Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, potpisali su danas u Sarajevu Ugovor o modernizaciji mobilne mreže BH Telecoma, saopćeno je iz ove kompanije.

S realizacijom aktivnosti po ugovoru se počinje odmah, a završetak aktivnosti se očekuje do kraja godine.

Ugovorom će biti omogućena brža i jednostavnija administracija korisnika mobilne mreže BH Telecoma, a čime će korisnicima biti omogućena kvalitetnija usluga u mobilnoj mreži. Vrijednost ugovora je 1.940.000 eura.

"Današnje potpisivanje ugovora sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla predstavlja nastavak modernizacije mobilne mreže BH Telecoma kako bi se našim korisnicima omogućio veći kvalitet usluga u mobilnoj mreži, a sve u skladu s nastojanjima BH Telecoma da prati svjetske trendove u segmentu telekomunikacija“ rekao je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

Barać je izrazila zadovoljstvo što je BH Telecom odabrao Ericsson Nikolu Teslu kao partnera u modernizaciji core meže BH mobile, ocijenivši da će to omogućiti BH Telecomu kvalitetniju i bržu administraciju svojih korisnika u mobilnoj mreži.