BBI banka u Bosanskom Petrovcu: Finansiranje povratnika po stopama već od nula posto

Klix.ba
11.12.2015. u 14:13
118
3
BBI banka u Bosanskom Petrovcu: Finansiranje povratnika po stopama već od nula posto
118
BBI banka u Bosanskom Petrovcu: Finansiranje povratnika po stopama već od nula posto
Bosna Bank International (BBI) upriličila je danas svečanost u povodu otvaranja poslovnice u Bosanskom Petrovcu, a koja će početi raditi s klijentima po dobijanju saglasnosti Regulatora.
Svečanosti je prisustvovao premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević, načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, ekonomski ekspert Svetlana Cenić, predstavnici USAID-a, UNDP-a, američke ambasadeu BiH, te veliki broj privrednika i građana.

Poslovnica u Bosanskom Petrovcu je 29. poslovna jedinica BBI banke, a treća u Unsko-sanskom kantonu i pružat će sve bankarske usluge za fizička i pravna lica.

"Iako BBI banka ima svoje filijale u Bihaću i Banjoj Luci, osluškujući potrebe građana BiH odlučili smo da ovdje otvorimo poslovnicu. Želja nam je da građanima ove regije omogućimo normalno odvijanje platnog prometa i vrhunske bankarske usluge. Tehnički sve je spremno za prijem klijenata. Poslovnica će počet s radom nakon što regulator, Agencija za bankarstvo, izda neophodna odobrenja, što će se desiti u narednim danima", izjavio je Ljubomir Simić, rukovodilac filijale BBI banke Banja Luka.

Simić je naglasio da će BBI banka ponuditi veoma povoljnu finansijsku liniju sa stopoma već od nula posto za povratnike.

"BBI banka u ponudi ima tursku finansijsku liniju namijenjenu za povratnike, građane koji su se vratili i koji se vraćaju svojim kućama. Ovo finansiranje je trenutno najpovoljnije na tržištu. Na ovaj način BBI banka želi pomoći razvoj privrede i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta",

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević i načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić poželjeli su dobrodošlicu BBI banci koja je brzo reagovala na zahtjeve građana, te izrazili nadu da će novi vid finansijskih usluga doprinijeti razvoju privrede Općine.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: