|

Nakon što je grad ostao bez ijedne banke: U Bosanskom Petrovcu se otvara BBI banka

Nakon što je grad ostao bez ijedne banke: U Bosanskom Petrovcu se otvara BBI banka
219
Klix.ba
9.12.2015. u 13:51
2
komentara
219

dijeljenja
Nakon što je grad ostao bez ijedne banke: U Bosanskom Petrovcu se otvara BBI banka
Načelnik Općine Bosanski Petrovac razgovarao je jučer sa Amerom Bukvićem, generalnim direktorom Bosna Bank International d.d. Sarajevo, i dogovoreno je da u petak 11. decembra bude svečano otvaranje poslovnice ove banke u Bosansko Petrovcu.
Nakon što je prije skoro mjesec dana Agencija za bankarstvo zatvorila Banku Srpske Bosanski Petrovac je ostao i bez jedinog bankarskog šaltera, što je izazvalo probleme građanima, malim obrtnicima i poljoprivrednicima.

"Ponudili smo bankama besplatan prostor u Zgradi Općine da otvore svoju poslovnicu, i prva banka koja je prihvatila bila je BBI. Iz ove banke su prepoznali problem te su hitno reagirali i opremili poslovnicu, za dva dana je otvaranje i nudit će usluge građanima, i pravnim licima. Mi kao općinska administracije učinili smo sve da građani dobiju bankarske usluge, u čemu smo evo i uspjeli", rekao je Hujić.

BBI banka će osim platnog prometa u ovoj novoformiranoj poslovnici nuditi i sve druge bankarske usluge. U USK bit će ovo treća općina u kojoj je prisutna BBI banka, nakon Bihaća i Cazina. Putem BH mreže bankomata u kojoj je BBI banka učestvuje sa još četiri bh. banke, novac je moguće podignuti na preko sto bankomata u cijeloj Bosni i Hercegovini.

"Ova banka je stabilna iz nje stoje strani osnivači. Sigurni smo da će banka poslovati i u narednih sedam godina na koliko smo sklopili ugovor, i da građani ponovo neće strepiti za svoj novac", istaknuo je načelnik Hujić.

Osnivači BBI su iz zemalja bogatog Zaljeva, Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirati, i spadaju medu najjače svjetske finansijske institucije, koje svojim sredstvima od preko 22 milijarde USD stoje iza svih njenih poslovnih aktivnosti.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...