Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
na račun u špar kase bank za koji nisam ni znao da imam doznačeno mi je 840 km kad sam htjeo podići rečeno mi je da mogu dobiti 805 km a ostalo rekoh e to ti je 2,50 km mjesečno za održavanje računa retro.Daj dok se nije izjelo
Ljudi ovdje ne kontaju zabsta banke sluze. Svi bi da djaba posude pare, a kad nekome treba biti zirant ni bratu ne vjeruju. Banka je zirant svima i naravno da ce to naplatiti. U kamatu ulazi i inflacija i rizik pojedinca, a o drzavi da ne pricam.
🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦 Samo da se zna: Bećirović, Džaferagić i Radončić NISU SMJELI doći na N1 debatu jer se boje voditelja sprintera, i pitanja koja bi im mogla biti postavljena. Mirsad Hadzikadic - Platforma za progres DANAS 19.9. u 19h u Hotelu Bristol u MOSTARU govori o Putu ka novoj BiH. Dobro dosli! #pravipredsjednik
Sve preko kamata,lihvari obicni kako vas nije sramota toliku kamatu uzimati obicnom narodu. Da Bog da propale sve banke
sa tim profitom bi bio zadovoljan i investitor koji bi uložio vlastitih 3 milijarde $, a ino banke to ostvaruju sa novcem domaćih vlasnika., koji nažalost ničemu osim tome profitu i ne služi
Pa kako neće zaradit, naplatim robu od kupca u kešu i taj keš moram odnijet u banku položit na račun pa mi naplate proviziju za polog od 1,5-2,00 KM, kako koja banka, a ako mi treba keša opet moram podić i naravno uzmu mi opet proviziju od cca 0,10% od iznosa, znači samo što provozam pare preko banke, jer moram na osnovu Uredbe Novalićeve adminstracije, ostajem kratak za 2,00-3,00 KM (ako polažem i podižem recimo 1.000,00 KM).
Adolf Hitler je bio penicilin za kriminalce bankare,kad je dosao na vlast Hitler je ukinuo kamate.Kad je dosao na vlast 1933 bilo je 6 miliona nezaposlenih,vec 1935 bilo je manje 3 miliona nezaposlenih.Do 1939 je iskorijenio nezaposlenos i Njemacka je tad bila tolika napredna i izgradjena da joj je cijeli svijet zavidio,takva Njemacka nije odgovarala i bila ponizna vladarima iz sjenke da su stvari onda krenule kako su krenule.
Pa su ti vladari iz sjenke nagovorili Hitlera da napadne cijeli svijet i osnuje koncentracione logore i u njima pobije 10 mil ljudi?
ni danasnjoj Njemackoj nista ne fali, jedino radnika :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
agencija za bankarstvo nista ne radi.. natjetali su nas da predjemo kod zelenesa, da nam dusu uzmu. dok je SDK postojao, sve jr funkcionisalo kako treba..ovako, 100 mil. ode strancima, za nista.
vjeruj, da su sva preduzeca kontrolisana i uredjena kao banke upola, mi bi bili ko svicarska...znaci ni najmanji porez ne moze proc da banke u BiH ne plate, dok drugi utaju PDV, ne prijevljuju radnike i ko zna sta sve ne. u bankama su kontrole stalno, sto od externe reviuzije, sto interne, sto agencije, traze dlake u jajetu.
e ovako, vidim ima svakavih komentara, pa napisem i ja...posto radim u banci mogu reci ovako. kad klijenti dodju po kredit, manji su od makovog zrna, cekaju ne bune se...glume postenje a jel na vrate izadju pisu ovakve komentare, lafo kamatari i sl...pa idi nek ti brat posudi jedno 100 000 KM pa ces vidjet stace ti rec :))
@ReufReuf potpuno si u pravu.. svi ‘laju’ na banke a svi sami dolaze(imo) u banke i moljakaju za kredite..
@ReufReuf...nista vi ne posudjujete bez minimalno 30% u globalu...natjerali ste drzavu da uzima kredite po masnim kamatama, a svoje pare ne moze uzet, unistili domace banke..obezvrijedili ste sve, uzeli ljudima kuce i zemlju mic po mic, profit iznosite iz zemlje....imate li pokrice u zlatu za sve ove KM papirice sto stampate?.. moderna pljacka...
Ako ste primjetili na klixu svi ovi političari koji su u zadnje vrijeme intervjuisani imaju poveći kredit koji vraća pogodite ko?
Kako mi lijepo kamatama punimo tudji proracun.
PRIVATNE banke ostvarile rekordnu DOBIT, duboko zavlačeći ruke u džepove građana !!! VLADAJUĆE strane su to omogućile !!! A onda te PRIVATNE bake financiraju vladajuće stranke !!! Valjda je to svrha BANAKA !!!
ne, svrha banaka je da daju ljudima pare, bez kamate i po mogucnosti glavnice :)
Banke pošast čovječanstva Ustanove bez svog novca i kapitala Otimanje od drugih je zadaća sa kojom i od koje žive
odes u bingo, pa ti naplate marzu 15%, odes nasut gorivo pa ti zaracuna 30-40% odes po lijekove pa ti zaprdi 300%...sve je to u redu al banke ne smiju zaradjivat, one trbaju dzaba dijelit :D
@ReufReuf banke su izmišljene da otimaju! Razmisli pa mi reci koja je uloga banaka! Njihovo postojanje je suvišno! Ako trebaju trebaju državnim aparatima! Pa neka ih oni i plaćaju!
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Kad nas gule ko majmune bez kontrole, kamanta stopa ko luda, niko ne kontrolise komercijalne banke
kad dizes kredit pise ti kolika je KS, niko ti nije uperio pistolj da dignes...
Aaa dug samo raste, gdje je tu logika...