Poslovnica na Stupu
8

April u Amko komercu u znaku zdravlja: Za građane danas besplatna analiza zdravstvenog stanja

Amko comerc
Amko komerc
U okviru obilježavanja Svjetskog dana zdravlja 7. aprila, Amko komerc je realizovao niz aktivnosti koje imaju za cilj jačanje svijesti stanovništva o prioritetnim zdravstvenim temama i zdravom načinu života.

Ove godine mjesec april u svim marketima Amko komerca je u znaku zdravlja i zdravih navika stanovništva.

Današnji svjetski stručnjaci za prehranu naglašavaju da je hrana najznačajniji lijek 21. stoljeća. Tim povodom, Amko komerc je za sve kupce pripremio specijalne popuste na proizvode iz kategorije zdravih namirnica.

Cijelu akcijsku ponudu sa savjetima možete pogledati putem sljedećeg linka.

U saradnji sa poznatim nutricionistom Tarikom Zolotićem u poslovnici Amko Bulevar u naselju Stup danas od 16:30 do 18:30 sati, svi prisutni kupci imat će priliku besplatno uraditi analizu zdravstvenog stanja organizma.

"U raznovrsnom izboru namirnica krije SE cijela abeceda hranjivih materija. Proljeće je pravo vrijeme da lokalna, sezonska hrana bude temelj vaših prehrambenih navika, te da tijelu omogućite abecedu zdravlja", istakao je nutricionista Zolotić.

U saradnji sa Srednjom medicinskom školom Jezero u Sarajevu Amko komerc je realizovao i posjetu nepokretnim i polu-pokretnim stanovnicima općina Ilijaš i Vogošća, koji žive u stanju socijalnih potreba. Profesori ove srednje škole zajedno sa učenicima su u timovima odredili vitalne parametre: krvni pritisak, puls, saturaciju i šećer u krvi za više od pedeset stanovnika pomenutih općina, a Amko komerc je za sve obezbijedio vrijedne poklone.

Mislite o vašem zdravlju, jer zdravlje je na prvom mjestu. Bez zdravlja ne živimo život kakav želimo. Moramo se brinuti o njemu, čuvati ga i njegovati.