Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Idemo redom; prvo, Čaalić nije asistenst, nego vanjski saradnik na fakultetu, i to povremeni. Drugo, šta je konkretno ovdje rekao? Ništa! Lik propagira neoliberalizam, što većina BH građana ne zna šta znači. Šta siti Čavaliću onkretno postigao u svom životu, osim priče? Ovo mi sve liči na to da će ovaj glavonja biti na listi neke straneke na oktobarskim izborima, pa polako ulazi "u lik"
Studirao sam sa Cavalom. Dobar momak. Zavrsio fakultet u roku bez ikakvih mutnih radnji. To je solidan uspjeh. Bori se. Pokusava. Ali nije njegov problem sto pola gradjana BiH ne zna sta znaci neoliberalizam.
@DvaKruga ...nek proba u njemačkoj uvesti ovakav vid "neoliberalizma".
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Profesore, rekao si nam u stvari sljedece; PARA NA PARU, UŠ NA FUKARU. Sjedi jedan!
"Nažalost, država se miješa u sve, ali zanemaruje ove dvije, najvažnije oblast. Zbog toga imate slučajeve poput nane Fate Orlović koja godinama ne može ostvariti svoje osnovno pravo na privatno vlasništvo, povratnike kojima se svakodnevno ugrožava život i imovina, radnike preduzeća Frutex iz Čelića koji su 13 godina u stečajnom postupku, ili rekordnih 179 dana za dobivanje građevinske dozvole odnosno 37 dana za pokretanje biznisa, shodno Doing Business izvještaju Svjetske banke". Suština.
Živimo u birokratskom uhljebskom paklu koji guši sve male poduzetnike. Probajte pokrenuti neki biznis pa mi recite jel ovdje ima liberalne ekonomije ili vas vodaju ko budalu od ureda do ureda i smaraju regulacijama i birokratijom.
Dragi omladinac wanna be analitičar, takvo tvoje palamuđenje o neoliberalizmu je i dovelo do toga da ti sad sjedis tu u turskoj kosulji, odijelu i kravati a sve što imaš i živiš privredile su radničke ruke, one u plavom mantilu ili u najgorem slucaju titina sitna crvena burzoazija - neki doktor ili inzinjer. De ti prvo nešto stvori neku firmicu pa onda pricaj o tome, jer sutra kad bi ti dali da vodis nesto, to bi propalo! Nije sve dobro čega se dotakneš u knjigama.
Svaka čast. VIdi se da momak ima prave ideje. Jedina budućnost ove države je liberalna ekonomija. Međutim tu je problem većine bošnjačkog stanovništva koje je naviklo živjeti ispod ljudskog dostojanstva. Zadovolje se s 5 km dnevno. Ne smetaju im prljave i neuređene ulice i loše obrazovanje i školstvo. Uglavnom je to posljedica neobrazovanosti.
HAJ NE SERI VRATI SE U SVOJE SEOCE
Ovo je sve realno. Treba prestati gledati na kapitalizam kao negativnu stvar. To je najbolja stvar koja se čovječanstvu desila. POgledajte svi sad oko sebe u kuće stanove ispred kuće... sve privatni proizvodi oko vas, iphone, sony, bmw ispred kuce. To nije stvorila niti jedna država već go privatnik. SVE ŠTO IMATE U KUĆI STVORILI SU PRIVATNICI a država im samo puca poreze na rad. UKINITE OVE BIH UHLJEBE I BIROKTRATE i da svi mogu lako otvarati firme.
...fensi analitičar sa fensi laptopićem. inače, potpuna budalaština, obzirom da najbogatije, pravno uređene države (izuzimam kamilarske satrapije) počivaju upravo na sasvim suprotnim postavkama.
Fensi laptop?? Ovaj model što vidiš je studentski model hp-a koji se prodaje po 300$ nov. I ne ugrađuje se jači proc od celerona. A celeron je najgora sprava za mučenje ikad osmišljena
@toshibaman ...misliš da sam zagledo u kutiju? ...boja rekla sve.
Pravonzbori, mudro zbori. Aferim
ovaj lik se počeo promovisat poslije februarskih protesta ,mislim kod hadžifejza da je bio.Ne sumnjam u njegovo znanje ali dosta je nama mudrovanja i pametovanja eksperata za sve i svašta,sve nekakvi politički ekonommski analitičari a nigdje da se isti i dokažu u struci.Ako je već stručan toliko uzeće ga neko za savjetnika pa nek uradi te ,,reforme,,
Hahahahhaha blize se izbori jooooj taktike polako pocinje zakuhavanje. I opet narod ko ovce svak u svoj tor.
Živimo u državi gdje svaki ludak moze da palamudi i sere sta mu je volja.
Ovoj zemlji ne trebaju govornici, nego jeb.eni akteri! Znaci, sve je to lijepo ispricano, bilo ko ko se iole razumije u ekonomiju ce se sloziti. S druge strane, poenta je sta uciniti?Da li ce ovaj ekonomski analiticar nakon ovog clanka biti pozvan i kupljen od strane nekog krezubog "politicara" gdje ce mladi ekonomista pristati da vise nikada ne progovori nesto slicno, nito se usudi bilo sta pokrenuti. Svi rade za licnu korist..problem nakaradnog mentaliteta se tesko moze rijesiti. Jedino moguce rjesenje je novi Tito, ali ovi koji danas orgijaju se ne bi slozili sa mnom, jer bi to znacilo da vrate neposteno steceno.
@Black.Jack Kad se odlucis na repliku i citiras post, onda ga valjda procitas do kraja i pokusas shvatiti poentu. Ne zanima me njegova solucija, u pravu je sto se tice uzroka katastrofalnog ekonomskog stanja u drzavi. Kao jedan od razloga zasto nismo u stanju promijeniti sve to naveo sam mentalitet kojemu je potrebna cvrsta ruka koja ce postaviti stvari na svoje mjesto, znaci ove sto danas vladaju iza resetki, i normalnom narodu dati mogucnost da zivi dostojanstveno.
Frizurica datira još iz 80tih. Možda je vrijeme za šišanje