Osijek Street Race Show 8
2

Vozači iz BiH na street race-u u Osijeku

PR služba SRCS
Proteklog vikenda u Osijeku održan je Osijek Street Race Show 8, koji je bio internacionalnog karaktera. Bosna i Hercegovina je imala svoje predstavnike, a u subotu učešće na stazi uzelo je 12 vozača iz naše zemlje, od kojih su se četvorica popela na pobjedničko postolje.

Među najbržima bio je Siniša Basta koji je osvojio treće mjesto u klasi 11. Savo Trninić bio je drugi u klasi 13. Klase 12 i 14 ostale su uskraćene za BiH predstavnike na pobjedničkom podiju, ali zato su dva pehara osvojena u klasama 15 i 16. Haris Tiro bio je bronzani u klasi 15, dok se njegov klupski kolega Milan Tomičić okitio srebrom klase 16. Oba takmičara su članovi popularnog Street Race Club Sarajevo (SRCS).

Treba naglasiti da je ovo bila jedna od najposjećenijih trka u posljednjih nekoliko godina. Ipak, organizatori iz Auto kluba Slavonija, pored svih napora, morali su otkazati trke i sav popratni sadržaj zakazan za nedjelju, zbog obilnih kišnih padavina.

Sezona za bh. predstavnike tako je odlično startala. Uz pehare na Grobniku (Rijeka), u Osijeku su nastavili niz sakupljanja trofeja. Sljedeća trka sezone je u Zagrebu 26. i 27. maja na stazi u Velikoj Gorici, gdje će BiH, također, imati svoje predstavnike.

REZULTATI U OSIJEKU KLASA 16

  1. Nobojša Petošević
  2. Milan Tomičić
  3. Aleksander Bijelić

KLASA 15

  1. Miloš Ilić
  2. Antonio Ivšak
  3. Haris Tiro

KLASA 14

  1. Josip Pap
  2. Dragan Filipović
  3. Ivan Vulović

KLASA 13

  1. Slavica Obradović
  2. Savo Trninić
  3. Nenad Žalac

KLASA 12

  1. Dario Nišević
  2. Slobodan Petošević
  3. Zdravko Minruc

KLASA 11

  1. Dario Konopek
  1. Esad Dosak Bole
  2. Siniša Basta

KLASA 10

  1. Vlado Moravek
  2. Mario Sčetko
  3. Edvard Galić