{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volvo uvodi Android Auto platformu

26.6.2014. u 14:41
3
12
Volvo uvodi Android Auto platformu
3
Volvo uvodi Android Auto platformu
Volvo se pridružio Open Automotive Alliance (globalna alijansa vodećih tehnoloških i automobilskih kompanija posvećena uvođenju Android platformi u automobile), kako bi Android smartphone platformu učinio dostupnom kupcima, kroz inovativni korisnički interfejs.
Integracija Android Auto platforme, obećava novu dimenziju iskustva vožnje. Android Auto u sam automobil, putem velikog ekrana osjetljivog na dodir na centralnoj konzoli, donosi aplikacije i servise dobro poznate korisnicima Android pametnih telefona i tableta.

„Google-ov pristup jednostavnosti korištenja aplikacija, koje poboljšavaju svakodnevni život, čine Android Auto savršenim dodatkom posebnog iskustva vožnje Volvo automobila.“ - tvrdi Hakan Samuelsson, predsjednik Volvo Cars korporacije.

Interakcija između Android Auto platforme i potpuno novog Volvo korisničkog interfejsa, značajno mijenja izgled i ugođaj auomobilskog enterijera, kojeg karakteriše naglašena jednostavnost i funkcionalnost.

„Jako smo se potrudili da osiguramo ugodno korisničko iskustvo sa Android Auto platformom. To će vlasnicima naših automobila ponuditi novi nivo fluidnosti i dostupnosti prilikom korištenja mobilnih uređaja, te unaprijediti digitalni ekosistem Volvo automobila.“ - dodaje Samuelsson.

Android Auto će omogućiti pristup Google Search, Google Maps i Google Play Music aplikacijama, kao i posebno adaptiranim specifičnim aplikacijama kao što je Spotify. Svim telefonski baziranim aplikacijama će se moći upravljati glasom ili putem kontrola na upravljaču, ali i putem ekrana osjetljivog na dodir, što znači da je korištenje maksimalno jednostavno i sigurno.

Veliki Volvo ekran osjetljiv na dodir, daje korisnicima prednosti istovremenog korištenja i Volvo i Android Auto sadržaja, bez potrebe za prebacivanjem sa jednog na drugi izvor informacija.

„Korisnici Android pametnih telefona će se u Volvo automobilu osjećati kao kod kuće. Kreirali smo potpuno integrisano korisničko iskustvo u našem velikom ekranu osjetljivom na dodir, koji iskustvo korištenja mobilnog uređaja podiže na novi nivo. To, u kombinaciji sa očitim sigurnosnim prednostima naprednog sistema glasovne kontrole, čini Android Auto savršenim parom za Volvo.“ - tvrdi Samuelsson.

Android Auto će biti dostupan u svim novim Volvo modelima, postavljenim na novu SPA platformu, počevši od novog Volva XC90, koji će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: