{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini

28.8.2013. u 21:20
0
6
Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini
0
Volvo dobio dozvolu za proizvodnju u Kini
Kineske vlasti odobrile su Volvu uspostavljanje proizvodnih pogona u Daqingu i Zhangjiakou, čime je Volvu odobren čitav proizvodni kompleks, uključujući pogon Chengdu.
Tvornica u Daqingu je u fazi izgradnje, a prvi predserijski automobili će biti proizvedeni krajem 2013. godine u svrhu treninga. Tvornica bi trebala postati potpuno operativna tokom 2014 godine.

Tvornica motora u Zhangjiakou će postati operativna tokom jeseni ove godine, te krenuti sa isporukom motora proizvodnom pogonu Chengdu, gdje serijska proizvodnja automobila starta u četvrtom kvartalu 2013. godine. Pogon u Zhangjiakou će motorima snabdijevati i proizvodni pogon Daqing.

Tvornice Daqing i Zhangjiakou će funkcionisati kao dvije zajedničke kompanije u kojima Volvo u početku ima 30 posto učešća, dok ostatak drži Geely Holding Group.Tvornica Chengdu će funkcionisati pod već postojećom proizvodnom licencom Geely Holding kompanije, koja je odobrena u junu ove godine.

Volvo prouzvodni pogoni u Kini će funkcionisati u skladu sa globalnim proizvodnim standardima i procedurama, jednakim onima u evropskim pogonima švedske kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: