"Spašava" Wörthersee
99

Volkswagen će u julu u Wolfsburgu organizovati GTI festival

D. B.
Volkswagen je ranije ove godine potvrdio da će "spasiti" godišnji Wörthersee GTI festival i "preseliti" ga u svoje sjedište u Wolfsburgu u Njemačkoj, a sada su potvrđeni i datumi održavanja.

Legendarni GTI festival je svoju historiju započeo na obali jezera Wörthersee u Austriji još 1982. godina te se održavao svake godine, međutim općina Maria Wörth je u februaru saopćila da više neće biti domaćin ovog događaja zbog utjecaja na okolinu.

Festival koji će se sljedeće godine održati u Wolfsburgu od 26. do 28. jula promoviše se pod motom "Coming Home - Reloaded", a lokacija je u blizini stadiona nogometnog kluba VfL Wolfsburg. Događaj će ponuditi seriju prezentacija automobila, ali i nastupe na stageu, susrete klubova, brojne aktivnosti i "iznenađenja za GTI entuzijaste".

"GTI nije samo ikona, GTI Meeting je stekao kultni status u proteklim desetljećima. Osjećamo da je važno dati GTI zajedici novi dom u srcu našeg brenda ovdje u Wolfsburgu. Velika zabava će se održati tokom posljednjeg vikenda u julu 2024. godine", saopćeno je iz Volkswagena.

Prvi festival na jezeru Wörthersee posjetilo je 100 učesnika, no ubrzo je dostigao brojku od 200.000 entuzijasta.