{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlasnici Fića okupili se u Bijeljini

S
28.7.2013. u 16:37
0
10
Vlasnici Fića okupili se u Bijeljini
0
Na gradskom trgu u Bijeljini danas je održana druga bijeljinska "Fićijada” na kojoj je izloženo dvadesetak automobila Zastava 750, popularnih Fića.


Simo Laketić, direktor Turističke organizacije Bijeljina koja je organizator ove manifestacije, rekao je da je smotra održana na inicijativu grupe mladih Bijeljinaca koji su ljubitelji ovog automobila, te da ona sad već postaje tradicionalna.

"Fićijadu” su posjetili brojni gosti iz BiH, Srbije, Njemačke, Švicarske, Slovenije, Austrije.

Prema Laketićevim riječima, povjerenje ljudi koji su prešli hiljade kilometara obavezuje Bijeljinu i Turističku organizaciju da narednih godina naprave još bolje susrete.

Vlasnici automobila imaju mogućnost da se tokom dana upoznaju sa turističkim kapacitetima Bijeljine te će, prvo, otići na bazene Banje Dvorovi, u Etno-selo “Stanišići”, a potom će proći gradom.U današnjoj "Fićijadi" učestvovalo je četrdesetak takmičara, po dvoje u automobilu.

Zoran Marić iz Novog Sada vozi Fiću 1979. godište. Kaže da automobil još putuje po zemljama bivše Jugoslavije, a priprema se i za put u Njemačku.

Grga i Kum su došli iz Minhena sa po jednim Fićom. Put je protekao bezbjedno do Motela "Neno" gdje je otkazala pumpa za gorivo. Večeras nastavljaju put Minhena.

"Večeras se vraćamo u Minhen, tamo se radi, a ovdje se uživa. Bili smo prije Bijeljine na Krku i put je prošao savršeno. Sa Fićom problema nema", kažu ovi momci.

Prvi automobil Zastava 750 proizveden je 1955. godine po licenci Fiat 600 i proizvodnja je trajala do 1985. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: