auto
465

Velika krađa točkova u autosalonu u Njemačkoj

Klix.ba
Automafija i krađe automobila i dijelova nisu izuzetak ni u uređenijim dijelovima Evrope. Najnoviji slučaj iznenađuje svojom obimnošću jer je u jednom autosalonu u Njemačkoj većina izloženih automobila jutro dočekala bez točkova.

Zastupnik i auto salon automobila Volkswagen Grupe u Njemačkoj bio je žrtva velike krađe točkova sa njihovih automobila.

Incident se dogodio u noći između četvrtka i petka ove sedmice u Auto Centru Mühlenbruch GmbH u Neunkirchenu. Ova kompanija je zastupnik i prodavac raznovrsnih modela iz VW grupacija kao što su Audi, Volkswagen i SEAT.

Na osnovu onoga što se može vidjeti sa fotografija spretni kradljivci su ukrali točkove sa najmanje pet Audija A1, četiri Volkswagena Tiguana i jednog SEAT-a Leona i jednog Leona ST.

Jednostavno je zaključiti da je riječ o najmanje 44 točka koji su razmontirani i ukradeni preko noći, tako da je prilično jasno da ovo i nije bio posao nekih amatera. Zastupnik koji je pretrpio ovu krađu sada nudi nagradu od 5.000 Eura za svakoga ko može pružiti informacije koje će pomoći vlastima da uhvati kradljivce njihovih točkova.