BiH
289

Vlasnici šokirani: Passat u Sarajevu preko noći ostao bez haube, branika i akumulatora

Piše: I.P.
Na jednom sarajevskom parkingu u naselju Kovačići sinoć se desila neobična pljačka. Naime, sa VW Passata ukradeni su hauba, branik, akumulator i farovi.
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Sa ovom informacijom našem portalu javila se građanka koja je zatekla svoj automobil u gotovo "ogoljenom" stanju.

"Izgleda da je moguće da u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, usred naseljenog mjesta preko puta OHR-a, automobil preko noći ostane bez haube. Građani su možda čuli ili doživjeli da nestanu brisači sa automobila, ali da neko odnese haubu, to zaista nikada nisam čula", rekla je šokirana sugrađanka za Klix.ba.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Automobil je uredno parkiran u noći sa 13. na 14. novembar, a ona i njena porodica su danas ujutro doživjeli šok – vozilo je ostalo bez haube, branika, akumulatora i farova.

"Mi smo odmah zvali policiju i BIHAMK da ga odšlepaju jer vozilo više nije u voznom stanju. Policija je obavila svoj dio posla na mjestu događaja, ali oni sad ne mogu previše pomoći osim ako se ukradeni dijelovi negdje ne pronađu", objasnila nam je sugrađanka.

Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba

Vlasnici mole sve sugrađane da eventualnu informaciju, koja bi dovela do pronalaska dijelova ili privođenja počinilaca, proslijede policiji.