Crna hronika
18

Mostar: Nepoznate osobe pale vozila, policija tvrdi da to rade iz obijesti

Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK Ramiz Hasić osvrnuo se danas na paljevine automobila koje se se proteklih dana dešavale u gradu na Neretvi.

On je kazao da po njegovom mišljenju postoji osoba ili više njih koje "iz obijesti otuđuju automobile, malo se sa njima provozaju po gradu i za par sat ih zapale na nekim napuštenim mjestima po gradu".

"Automobili koji su otuđeni su Vokswagen Golf 2. Očito da su automobili od počinitelja ovog kaznenog dijela nasumice izabrani pošto se vlasnici automobila ni po čemu ne povezuju, a nisu ni poznate ni javne ličnosti", kazao je Hasić.

Podsjećamo, 17. novembra u ulici Kneza Višeslava u Mostaru prijavljena je mostarskoj policiji krađa automobila marke Vokswagen Golf 2 koji je istu večer zapaljen u napuštenom Tepih centru "Lea" u Dubrovačkoj ulici.

Sljedeću večer, 18.11., u istoj ulici Kneza Višeslava, u mostarsku policiju stigla je prijava o krađi automobila marke Golf 2. Prijava je stigla u 20.55 sati. U mostarskom naselju Centar 3 ispod mosta koji je još u izgradnji, u 21.35 sati prijavljena je paljevina automobila, a vatrogasci su na mjesto događaja stigli u 21.45 sati. Nakon uviđaja utvrđeno je da je zapaljen Golf čija je krađa tu istu večer prijavljena.

Načelnik Hasić je kazao da je i sinoć, 19.11., došlo do pokušaja krađe vozila marke Golf u ulici Zrinjski Frankopana, ali krađa nije uspjela.

Vlasnike Golfova u Mostaru očito čekaju neizvjesne večeri dok se počinitelj ili više njih ne privredu pravdi.