Udoban i funkcionalan
52

Upoznajte nevjerovatni Renault Austral: Stvoren za sami vrh klase

Renault Austral
Renault Austral
SUV naočitog izgleda, napredne multimedije povezane s Googlom, nove generacije 4Control sistema i potpuno hibridnim pogonom od 200 KS s prosječnom potrošnjom od samo 4,6 l/100 km - upoznajte ga od 2. do 5. novembra na IX. Sajmu privrede u Skenderiji i u svim GUMA M centrima.

S novim Australom Renault okreće potpuno novu stranicu u segmentu SUV vozila C klase. Izgrađen je na potpuno novoj alijansinoj platformi CMF-CD u ultra modernoj tvornici u španjolskoj Palenciji.

Ovaj potpuno novi model, nasljednik popularnog Kadjara, nastao je u Renaultovoj tradiciji "auti za život". Kao dio poznatog plana Renaulution radio se o potpuno novom vozilu novog vala koji ima cilj postaviti ovu francusku marku na poziciju tržišnog uzora na području tehnologije i ekologije.

Ime Austral izvedeno je od latinske riječi “australis” (južni) što dočarava živahnost i toplinu juga.

Niska potrošnja i ekologija na prvom mjestu

Novi potpuno hibridni pogonski sklop s 200 KS i 410 Nm nudi i najbolju ekonomičnost u ovoj klasi vozila uz ubrzanje do "stotke" za samo 8,4 sekunde. Regenerativno kočenje uz automatsku aktivaciju puni bateriju u vožnji i zbog toga se u gradskom režimu vožnje može voziti do 80% vremena u električnom režimu. Na taj način se smanjuje potrošnja za 40% u odnosu na usporedive benzinske motore. Vozite i u isto vrijeme štedite. Njegova prosječna potrošnja iznosi 4,6 l/100 km, a emisije CO₂ tek 104 g/km.

Renault Austral
Renault Austral

Uz ovaj izniman potpuno hibridni pogonski sklop dostupne su i blago elektrificirani pogoni vrhunskog četverocilindričnog benzinca sa 140 i 160 KS s ručnim i automatskim mjenjačem.

Samo recite: "Hej, Google"

Multimedijski sistem openR donosi najbolje usluge kompanije Google i Renault kako bi vam bile na raspolaganju i tokom putovanja. Pronađite parkirno mjesto, isplanirajte putovanje, provjerite doseg, slušajte omiljenu muziku i pristupite omiljenim aplikacijama...

Sve to bez skretanja pogleda s ceste! 984 cm2 ekrana s uključenim head-up ekranom.

Sa 4Control sistemom parkirate Austral kao da je Clio

Renault Austral sa sistemom 4Controle, nove generacije, nudi jedinstvenu dinamiku vožnje kakva je neprikosnovena u ovom segmentu vozila. Ovaj unapređeni sistem na tržištu je od 2007. godine a prvo se počeo koristiti u modelima Laguna i Talisman, a kasnije i u sportskim inačicama modela Megane R.S.

Renault Austral
Renault Austral

Ukratko, stražnji točkovi se zakreću u istom ili suprotnom smjeru od prednjih, ovisno od brzine kretanja, i time osiguravaju manji krug okreta u gradu i bolju dinamiku vožnje pri većim brzinama.

Putujte udobno

Udobnosti neće nedostajati niti sprijeda, a niti straga. Naime, svako se sjedalo može individualno pomicati naprijed ili natrag za čak 16 cm. Klizna stražnja klupa postavljena je na vodilice, a pomiče se jednostavnom upotrebom ručice ispod sjedala.

Renault Austral na IX. Sajmu privrede u Sarajevu (Skenderija) E-Tech Full Hybrid 200 KS u kombinaciji s paketom opreme Esprit Alpine koji donosi sportsku eleganciju vanjskom izgledu te ekskluzivno izvedenu unutrašnjost bit će premijerno prikazan na Sajmu privrede u Sarajevu do 5. novembra.

Renault Austral
Renault Austral

Posjetite izložbeni prostor GUMA M upoznajte novu Renault perjanicu koja će vas osvojiti.

U GUMA M centrima, isprobajte, odabrati i odvezite svoj Austral po akcijskim cijenama uz kupovinu staro za novo.