Blizu 200 vozila
161

U Tuzli otvoren Auto Show Week, u fokusu najnoviji Mercedes

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Treće izdanje Auto Show Weeka danas je otvoreno u krugu Bingo City Centra u Tuzli, a prvog dana sajma posjetitelji su imali priliku uživati u predstavljanju najnovijeg Mercedesovog modela CLS.

Ovogodišnje izdanje sajma nudi različite automobilske brendove sa blizu 200 vozila namijenjenih svim generacijama.

Direktor Auto Show Weeka Zlatko Berbić kazao je da posjetitelji imaju priliku pogledati najsavremenije modele vozila na dizelski i benzinski pogon te električna vozila koja su ekološki prihvatljivija.

"Ovaj put svi su odlučili prezentirati ono najbolje što imaju. Imamo pravi evropski ambijent u kojem su zastupljeni i različiti modeli motocikala, od skutera do najsavršenijih mašina koje su u ovom trenutku broj jedan u svijetu", istakao je direktor Auto Show Weeka, manifestacije koja je na jedno mjesto okupila više od 25 svjetskih brendova.

Tokom Auto Show Weeka svi zainteresirani mogu obaviti i testne vožnje najnovijih modela automobila, ali i uživati u prezentacijama ženskih i muških linija vozila.

Ovaj projekt podržala je i kompanija Bingo, a menadžerica Bingo City Centra u Tuzli Lidija Tomić vjeruje da će u naredna tri dana svi izlagači imati dovoljno vremena da prikažu ono što je novo u njihovim autokućama, ali i autoindustriji.

"Nadam se da će i posjetitelji uživati u novim modelima i njihovoj vožnji te da će dobiti odgovore na sva pitanja koja budu imali", dodala je Tomić.

Treće izdanje Auto Show Weeka svečano je proglasio otvorenim ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić, koji je u susretu s medijima rekao da ovakva manifestacija doprinosi promociji najmnogoljudnijeg kantona u Federaciji BiH.

"Ovo je i manifestacija edukativnog karaktera u oblasti tehnologije, tehnike i novih automobila", poručio je Gluhić.

Prvog dana Auto Show Weeka upriličena je promocija luksuznog Mercedesovog modela CLS 350 d 4 MATIC.