Povodom 125 godina automobila
0

U toku su prijave za fotokonkurs Ja i Mercedes

Sarajevo-x.com
Prije 125 godina Carl Benz izumio je automobil. Ova značajna godišnjica u Bosni i Hercegovini obilježava se fotokonkursom za najbolju fotografiju na temu "Ja i Mercedes“. AUTOline d.o.o, glavni zastupnik Daimlera AG za Bosnu i Hercegovinu, organizovao je konkurs na kojem mogu učestvovati svi punoljetni građani Bosne i Hercegovine sa svojim autorskim fotografijama.

Na web stranici fotokonkursa, www.ja-i-mercedes.ba, u toku je prijava fotografija, a više od stotinu učesnika već je dalo svoj glas nekim od radova.

Najbolje fotografije odabrat će žiri nakon završetka fotokonkursa, 15. septembra. Žiri sačinjavaju poznati glumac Enis Bešlagić, predstavnici medijskih pokrovitelja, te stručni članovi, fotografi i umjetnici - Almin Zrno i Slobodan Samardžić Sam.

Krajem septembra žiri će proglasiti pobjednike fotokonkursa, a autor najbolje fotografije imat će priliku izbliza upoznati 125 godina dugu historiju Mercedes- Benza posjetom Mercedesovom muzeju u Stuttgartu.

Posebna nagrada dodijelit će se fotografiji sa najvećim brojem glasova posjetitelja web stranice fotokonkursa.

Najuspješniji radovi bit će prezentirani na proslavi povodom 125. rođendana automobila, u sklopu koje će biti upriličena izložba fotografija i uručene nagrade pobjednicima.

Više detalja o fotokonkursu možete pronaći na www.ja-i-mercedes.ba, a informacije o 125-godišnjem jubileju na www.mercedes-benz.ba/125.