{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Odabrane pobjedničke fotografije

S
11.10.2011. u 12:00
0
13
Odabrane pobjedničke fotografije
0
Prije 125 godina Karl Benz izumio je automobil. Ova značajna godišnjica u Bosni i Hercegovini obilježena je fotokonkursom za najbolju fotografiju natemu „Ja i Mercedes“. Po odluci žirija pobijedila je fotografija pod nazivom ''by EMMA'', čiji je autor osvojio posjetu Mercedesovom muzeju u Stuttgartu.
Konkurs za najbolju fotografiju na temu ''Ja i Mercedes'' otvoren je početkom jula i za dva mjeseca na web stranici fotokonkursa prijavljen je 181 rad i registrirano je više od 1700 posjetilaca.

Najbolje fotografije odabrali su posjetitelji stranice svojim glasovima te žiri, kojeg su sačinjavali poznati glumac Enis Bešlagić, predstavnici medijskih pokrovitelja, Mersiha Drinjaković iz magazina „Gracija“, Feđa Krvavac ispred portala „Sarajevo-x“ i Fuad Fočo iz „Dnevnog avaza“, te stručni članovi, fotografi i umjetnici - Almin Zrno i Slobodan Samardžić Sam.

Po odluci žirija, putovanje u Stuttgart i posjetu Mercedesovom muzeju osvojio jeZlatan Salkić iz Cazina sa fotografijom „by EMMA“. Drugo i treće mjesto pripalo je fotografijama ''Back Side Story'' i ''Will You Mercedes Me'', čiji će autori dobitivrijedne poklone iz asortimana Mercedes-Benz Collection.

Posebnu nagradu,sedmodnevno korištenje Mercedes-Benz vozila, osvojila je fotografija s najvećim brojem glasova posjetilaca web stranice fotokonkursa. Sa ukupno 762 osvojena glasa, pobijedio je rad ''Merc ist mein Herz'' autora Dine Selmana iz Sarajeva.

Najuspješniji radovi bit će prezentirani na proslavi povodom obilježavanja 125. rođendana automobila. Ovaj događaj održat će se sredinom novembra u AUTOlineovom centru u Sarajevu. Tom prilikom bit će upriličena izložbafotografija s natječaja i uručene nagrade pobjednicima

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: