auto
0

Na 125. rođendan automobila predstavljena nova M-klasa u BiH

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prije 125 godina Carl Benz izumio je automobil. Ova značajni jubilej proslavljen je sinoć u AUTOlineovom prodajno-servisnom centru u Sarajevu. Kao iznenađenje večeri predstavljena je treća generacija Mercedes-Benz M-klase.

Carl Benz je prije 125 godina u Berlinu ispunio prijavu za patent svog motornog vozila na tri točka i time postao izumitelj automobila, osnivač Mercedes-Benza i začetnik savremene ere mobilnosti. Taj sudbonosni dan 1886. godine predstavlja dan rođenja automobila.

Sinoć je u AUTOlineovom prodajno-servisnom centru u Sarajevu održana proslava povodom ovog značajnog jubileja. Rođendanskoj proslavi prisustvovalo je više stotina zvanica, kupaca, partnera i prijatelja Mercedes-Benza, kao i predstavnici medija. U dobrom raspoloženju i prijateljskom ozračju, riječi dobrodošlice uputila je gospođa Aida Zubčević, direktorica AUTOlinea, koja je ovom prilikom zahvalila risutnima na tome što predstavljaju dio uspješne 125-godišnje priče o automobilu.

Uručene su i donacije dvjema neprofitnim organizacijama čiji rad AUTOline podržava: Savezu organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama Federacije Bosne i Hercegovine Sumero i NVO altruista za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima Svjetlo.

U okviru proslave upriličena je i izložba najuspješnijih fotografija fotokonkursa Ja i Mercedes, a uručene su i nagrade pobjednicima. Prisutni su imali priliku pogledati najbolje radove koje je odabrao žiri i posjetitelji web-stranice fotokonkursa. Poznati glumac Enis Bešlagić je, kao član žirija, predstavio rezultate konkursa i pobjedničke fotografije. Autoru pobjedničke fotografije, gospodinu Zlatanu Salkiću iz Cazina, uručen je vaučer za putovanje i posjetu Mercedesovom muzeju u Stuttgartu.

Iznenađenje večeri bilo je predstavljanje treće generacije Mercedes-Benz M-klase, vozila koje je svojevremeno kreiralo SUV segment. Novi model nesumnjivo je bio zvijezda večeri i privukao je veliku pažnju i odobravanje prisutnih zvanica.

Prema riječima gospodina Semira Drnde, voditelja marketinga i prodaje AUTOlinea, M-klasa je bila veliki uspjeh u Bosni i Hercegovini od samog početka: ''U posljednjih deset godina prodato je više od 360 primjeraka, što je čini, ne samo najprodavanijim SUV vozilom u svom segmentu, nego i vozilom koje ima najodanije kupce. Nova M-klasa zasigurno će nastaviti ovu uspješnu priču i doprinijeti povećanju prodaje u narednim godinama, a u bosanskohercegovačke prodajne salone stiže krajem novembra.''