Novosti iz AMG-a
0

Spremna dva posebna ML-a

Sarajevo-x.com
Mercedesov slavni AMG odjel pripremio je dvije vrhunske verzije modela ML, a na taj način planira u potpunosti odgovoriti konkurenciji i tržištu na optužbe o nedovoljno prestižnom izgledu i uređenju. Naravno, priliku su iskoristili da i performanse podignu na viši nivo.

Iako će većini kupaca zvučati nevjerovatno, ali Mercedes-Benz je primio prilično mnogo žalbi na kvalitet i uređenje unutrašnjosti svog ML-a, a pogotovo najprestižnije AMG verzije. Naravno, kada jedan SUV koštao onoliko koliko košta AMG-ov ML tada je i opravdano očekivati najbolje.

Zbog toga su u Mercedesu dali zadatak AMG-u da pripremi novi ML 63 AMG koji ne bi trebao imati problema sa prestižem ili pomanjkanjem vrhunskih materijala. Tačnije, iz AMG-a su odgovorili sa dvije verzije. Tako je ponuđen ML 63 AMG 10th Anniversary kojim se želi obilježiti deset godina postojanja SUV-ova sa izrazito sportskim performansama. Prije svega se misli na ML 55 AMG kojeg je Mercedes predstavio 1999. Godine, tako da će ovovremenski ML 63 AMG, kada stigne na ljeto iduće godine, na odličan način obilježiti začetak klase.

Pored „jubilarnog“ modela u AMG-u su pripremili i ML 63 AMG Performance Studio Edition, koji će stvoriti novu dimenziju izuzetno sportski nastrojenog SUV-a koji se i dalje ne želi odreći prepoznatljivog komfora. Ova verzija je dobila i posebne 21-inčne naplatke čiji su krakovi djelimično prelakirani u boju automobila, dok je opremanje i oblaganje materijalima postavljeno na potpuno novu razinu. Unutrašnjost je u Performance Studio verziji tako u potpunosti obložena vrhunskom nappa kožom, a za vrhunski ugođaj tu je i alcantara koža kojom je obložen cijeli plafon.

Poseban izgled i sada zaista vrhunska kvaliteta materijala odlično se uklapaju uz cijeli imidž ML-a, koji u AMG verziji sa 510 KS zaista spada u posebnu vrstu "terenskih" automobila.