A1 iz Senner Tuninga
0

Prve prerade najmanjeg Audija

Sarajevo-x.com
Uporedo sa početkom prvih isporuka "Audijevog" novog najmanjeg modela A1, tunerska kompanija Senner Tuning ponudila je komplet prerada koji će ovaj model učiniti privlačnijim kupcima kojima nikad nije dovoljno sportskih detalja.

Srećom, prvilačnu i zanimljivu pojavu "Audija" A1 u Senneru za prvi put nisu htjeli previše narušiti, pa su se poslužili zaista pohvalno disrektnim rješenjima koja su dovoljno efektna da prerađeni A1 istaknu u odnosu na serijsku verziju.

Prije svega, Senner je ponudio reprograminu upravljačku jedinicu motora, pa tako kupac za 899 eura na svom 1.6 TDI motoru dobije 140 KS i 310 Nm okretnog momenta, što predstavlja povećanje od 35 KS i 60 Nm u odnosu na serijsku verziju ovog motora.

Od ostalih prerada, najzanimljiviji je svakako sportski podešen KW ovjes, kao i novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika sa dvostrukim završetkom za koji treba izdvojiti 889 eura. Neizbježni su bili i veći naplaci, pa su tako u Senneru na A1 montirali 18-inčne Barracuda Voltec T6 naplatke koje su “obuvene” u Hankook S1 Evo gume, a cijeli komplet košta 1.599 eura.

Za posebniji ugođaj u unutrašnjosti kupci mogu naručiti potpuno oblaganje sjedišta i panela kvalitetnom kožom, dok se istaknuti umeci mogu izraditi od karbonskih vlakana. Uz mogućnost raznih multimedijskih dodataka, Senner je ponudio i paletu posebnih i atraktivnih boja karoserije, pa za 480 eura kupac može dobiti zaista poseban "Audi" A1.