Očekuje se oko 300 KS
52

Opel Insignia je nakon Irmscherovog tretmana agresivnija i snažnija

D. B.
Opel Insignia možda nije prvi automobil na kji se pomisli kada se spomene sportski sedan, no zahvaljujući tunerskoj kući Irmscher, ovaj model je postao automobil ozbiljnih performansi.

Irmscher još uvijek razvija tuniranu Insigniju te je ona trenutno poznata pod oznakom is3. Na internetu su objavljena samo dva rendera, ali je i to bilo dovoljno da privuče pažnju ljubitelja automobila, posebno fanova Insignije.

Vizuelno je tuner učinio Insigniju mnogo agresivnijom zahvaljujući različitim komponentama, od prednjeg karbonskog splitera, preko redizajnirane crne rešetke hladnjaka s karbonskim detaljima, proširenih pragova, karbonskih detalja na vratima, karbonske antene, pa do karbonskog krovnog spojlera, stražnjeg spojlera i stražnjeg difuzora. Tuner je pripremio i unikatne srebreno-crne felge.

Detalja o performansama zasad nema, no potvrđeno je da će snaga iznositi oko 300 KS. Insignia će vjerovatno koristiti 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, koji razvija 256 KS i 400 Nm obrtnog momenta u fabričkoj konfiguraciji.

Vezani članci