Tuning
0

Ono što neće da urade u BMW-u, napravili su u Dähleru

Klix.ba
U najnoviju ponudu švicarske tuning kompanije Dähler uvršten je i cabrio BMW iz Serije 2 koji bi zapravo trebao biti M2 u "open-air" izdanju.

Na pitanja o eventualnoj kabriolet verziji modela M2 u BMW-u su do sada uvijek odgovarali odrično, jer smatraju da bi M2 time izgubio svoj "hardcore" karakter, što je, prema nepisanim pravilima, uvijek rezervisano za coupe karoserije.

U švicarskoj tuning kompaniji Dähler Design and Technik ipak misle drugačije pa su odlučili potencijalnim kupcima ponuditi sopstvenu kreaciju koja bi izgledom i performansama trebala poslužiti kao podsjetnik na to kako izgleda BMW M2 u "open-air" izdanju.

I Dählerov automobil pokreće trolitarski 6-cilindarski biturbo motor koji u opciji "Stage 2" nudi 425 konjskih snaga i 610 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon manje od 4 sekunde i 300 km/h. Podsjećanja radi, M2 u standardnom izdanju pokreće motor koji nudi 370 konjskih snaga i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta.

S dodatnim konjskim snagama i boljim ukupnim performansama stigle su i nove kočnice s prednjim diskovima čiji promjer sada iznosi 400 milimetara, a u serijskoj opremi automobila je i višestruko podešavajući ovjes. Za adekvatnu zvučnu kulisu pod vedrim nebom brine novi izduvni sistem.

BMW
Vezani članci