Projekt njemačkog tunera
32

Manhartov BMW Serija 8 Coupe je alternativa za M8

Klix.ba
Najsnažnija verzija BMW-ove Serije 8 trenutno je M850i, a dosad smo vidjeli samo rendere modela M8 koji će zasjesti sam vrh ponude. Ipak, Manhart ima alternativu za one koji ne žele čekati.

Manhartovi tuneri su kreirali projekt MH8 600 zasnovan na modelu M850i u svom sjedištu u Wuppertalu u Njemačkoj napravili remek-djelo poradivši na izgledu i performansama.

Automobil je lakiran u crnu boju te ima Manhartove poznate zlatne linije, a vidljivo je i da je nešto bliži tlu zahvaljujući H&R oprugama te velikim 21-inčnim naplacima od legura. Manhart nije puno mijenjao ukupni dizajn, a promjene su vidljive samo na prednjim i stražnjim spojlerima napravljenim od karbonskih vlakana. Nazad su četiri velika završetka izduvnih cijevi ukrašena karbonom.

Više pažnje je Manhart posvetio 4,4-litarskom twin-turbo motoru koji više ne razvija 530 KS i 750 Nm obrtnog momenta, nego 621 KS i 870 Nm. Zahvaljujući tome bi mogao biti nešto snažniji od modela M8 i M8 Competition koji će stići iz BMW-a 2019. godine.

O performansama zasad nema informacija, ali je jasno da će Manhartova verzija modela M850i biti osjetno brža.

Vezani članci