Nazvan MH2 700
51

Manhart modificirao BMW M2 Competition i povećao mu snagu na 715 KS

D. B.
Tuning kuća Manhart Performance ponovo je u centru pažnje zahvaljujući projektu baziranom na modelu BMW M2 Competition.

Automobil ne izgleda previše "divlje" izvana, osim što je tu sada veliko stražnje krilo i neke grafike, međutim u unutrašnjosti je sada zaštitni kavez, a za to uvijek postoji dobar razlog.

Manhart je za svoj novi projekt iskoristio BMW M2 Competition (F87) i nazvao ga MH2 700. Ako ovo zvučni poznato, to je zbog činjenice da smo Manhart MH2 vidjeli i ranije. Ta verzija u Manhartovoj tradicionalnoj crnoj boji sa zlatnom livrejom i 3,0-litarskim I5 motorom razvija "samo" 630 KS, ali je nova znatno snažnija sa 715 KS. Ovaj motor je dobio "ojačanja" za koja tuner tvrdi da mogu podržati čak 1.200 KS. Da li to podrazumijeva novu radilicu, klipove i klipnjače, zasad nije poznato, ali novi turbopunjači, međuhladnjaci, crijeva, karbonski usis, novi izduvni sistem i mapiranje ECU jedinice definitivno su dio paketa. Također, Manhart je unaprijedio kvačilo, mjenjač i diferencijal kako bi se mogli nositi s većom snagom. Manhart nudi i trkaći downpipe te uklanja druge dijelove izduvnog sistema koji možda čine automobil nelegalnim za cestovnu vožnju jer se navodi da su ove modifikacije dostupne samo za primjerke namijenjene izvozu.

Tuner je unaprijedio i kočioni sistem, tu su sada 15,5-inčni diskovi s kočionim kliještima sa šest klipova naprijed, kao i 15-inčni diskovi nazad s kočionim kliještima s četiri klipa. Manhart je pripremio i body kit koji nalikuje prošlom, a koji uključuje haubu sličnu onoj na modelu CS, kao i prednji karbonski spojler. Stražnji spojler je također napravljen od karbonskih vlakana, kao i lip spojler te pragovi. Karoserija je ukrašena Manhartovim naljepnicama.

Koliko koštaju Manhartove modifikacije, javno nije objavljeno.

Vezani članci