Samo 25 primjeraka
28

GTstreet R Touring je TechArtova verzija Porschea 911 Turbo S

D. B.
U svijetu tuninga Porschea 911 je malo kompanija koje mogu parirati TechArtovim kreacijama, a godinu nakon što je ova tuning kuća predstavila svoju olakšanu verziju modela Turbo S, stigao je TechArt GTstreet R Touring.

Riječ je o ograničenom modelu koji se nudi s dva različita paketa performansi. "Osnovni" model je opremljen TA092/T1 paketom koji povećava snagu 3,8-litarskog twin-turbo 6-cilindričnog motora na 710 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Međutim, za one koji žele još više snage, tu je paket TA092/T2.1, koji uključuje nove turbopunjače, novi softver ECU jedinice, kao i novi softver PDK mjenjača. U ovom slučaju pomenuti motor razvija 800 KS i 950 Nm obrtnog momenta, što automobilu omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 350 km/h.

Eksterijer također prolazi značajne promjene. Paket uključuje više od 40 karbonskih dijelova, što podrazumijeva detaljno promijenjenu prednju masku i stražnji kraj, karbonske blatobrane, novu haubu, proširenja lukova točkova, pragove i usisnike zraka.

TechArt je pripremio i veliki stražnji spojler u obliku pačijeg repa, koji je također napravljen od karbonskih vlakana i lakši je za 60 posto u odnosu na standardni. Uz novo krilo idu i redizajnirani kanali za zrak, koji dovode hladan zrak direktno u motorni prostor.

TechArt će proizvesti svega 25 primjeraka, a svi će biti opremljeni 20 i 21-inčnim kovanim felgama s centralnim šarafima te karbonskim aerodiskovima. Zahvaljujući modifikacijama ovjesa, odnosno sportskim oprugama, automobil je spušten za 25 mm, ali kupci mogu odabrati i podesivi ovjes koji omogućava spuštanje automobila između 5 i 30 mm.

Modifikacije zaokružuje unaprijeđena unutrašnjost s mnogo kože, Alcantare, karbona i aluminija. TechArt nudi i specijalni paket za unutrašnjost s dodatnom kožom, dekorativnim šavovima i drugim detaljima.

GTStreet R Touring košta najmanje 98.250 eura, a isporuke počinju u maju.