Za one koji žele više
1

G-Power povećao snagu BMW M8 Gran Coupea i pripremio aerodinamički paket

D. B.
BMW M8 je za 2022. godinu dobio nove boje i poboljšanja infotainment sistema, no promjena "ispod haube" nije bilo. Međutim, tu na scenu stupa tuner G-Power, koji je unaprijedio M8 Gran Coupe na oba fronta.

BMW-ov S63 4,4-litarski twin-turbo V8 motor je dobio nove kovane klipove i klipnjače, dva nova hladnjaka, optimiziranje turbopunjače i novu ECU jedinicu, a zahvaljujući tome je snaga povećana sa 617 KS i 750 Nm obrtnog momenta na 900 KS i 1.050 Nm. Također, G-Power je ugradio novi izduvni sistem s karbonskim završecima izduvnih cijevi.

Dio paketa je i novi 21-inčni set kovanih felgi s gumama dimenzija 285/30 naprijed i 295/30 nazad, ali je najuočljivija "vanjska" promjena ipak veliki fiksni stražnji spojler napravljen od karbona. Ostale karbonske komponente uključuju haubu, a moguće je dobiti i standardnu haubu lakiranu u tamnu ljubičastu boju.

Cijena paketa nije javno objavljena, no definitivno neće biti niska iako G-Power nudi i dva "suptilnija" paketa koji povećavaju snagu na 700, odnosno 840 KS. Sve ovisi o softverskim promjenama, kao i poboljšanim komponentama koje mogu biti ugrađene zasebno.

Vezani članci