Japanski tuning
41

BMW M4 je nakon tretmana 3D Designa agresivniji i snažniji

D. B.
Japanski tuner 3D Design svoju je pažnju posvetio BMW-u M4 i učinio ga još boljim.

Otkako je predstavljen prošle godine, BMW-ov hrabri novi dizajnerski jezik za G82 M4 je izazivao podijeljena mišljenja, posebno zbog svoje vertikalne bubrežaste rešetke, ali su mnogi vremenom prihvatili ovaj "kontroverzni izgled",

U poređenju sa standardnom Serijom 4, novi M4 izgleda agresivnije s većim lukovima točkova, poklopcem motora s otvorima te drugačijom prednjom masjkom. No, ovaj dizajn se ne sviđa svima, a upravo tu svoju priliku traži japanski tuner 3D Design koji je pripremio novi paket za G82 M4. Riječ je o paketu koji unapređuje izgled, ali i performanse modela.

Promjene izgleda su suptilne, no ipak prave veliku razliku. Naprijed je sada karbonski spojler koji doprinosi elegantnijem izgledu, djeluje i tako da prednji dio izgleda niži, a automobil više sportski. Tuner je pripremio i set felgi s pet krakova koje model čine profinjenijim i elegantnijim u odnosu na standardni, a to znači da je 3D Design uradio sjajan posao s ciljem poboljšanja izgleda, ali i zadržavanja sportskog karaktera modela.

U unutrašnjosti su sada aluminijske papučice i lopatice za promjenu stepena prijenosa koje mogu biti izrađene i od karbona.

Što se tiče snage, tuner je može povećati do 577 KS.

Vezani članci