Paket dorada
6

AC Schnitzer ima odgovor na BMW M5 Competition

E. L.
U poznatoj tuning kompaniji AC Schnitzer pripremili su sveobuhvatan paket dorada za BMW-ovu nedavno redizajniranu Seriju 5, a njihova verzija na temu modela M550i adekvatan je odgovor na BMW M5 Competition.

U njemačkoj tuning kompaniji AC Schnitzer, koja već decenijama spada među nekoliko renomiranih kompanija čije se besprijekorne kreacije prije svega vežu za bavarske automobile, pripremili su sveobuhvatan paket dorada koji bi se trebao svidjeti vlasnicima nedavno redizajnirane BMW-ove Serije 5.

Bez obzira na izbor karoserije (Sedan ili Touring), u Schnitzeru nude Seriju 5 s pojedinim motorima u koje je smješteno znatno više "konja“ u odnosu na standardne verzije. Vlasnici BMW-a 540i tako umjesto 333 mogu računati na 400 KS, a snaga motora u modelu M550i sa 530 podignuta je na 620 KS, što je samo pet "konja“ manje u odnosu na strašni proizvod BMW-ovog M odjela M5 Competition.

U pripremi su i znatno snažnije verzije Serije 5 koje pokreću BMW-ovi turbodizelski motori, a pored više potencijala ispod prednjeg poklopca u Aachenu su za sve verzije pripremili nekolicinu karoserijskih komponenti, drugačije izduvne sisteme i nove 20 i 21-inčne felge iza kojih se krije modifikovan ovjes s kojim je podnica bliža tlu za tridesetak milimetara.

Vezani članci