Mnoštvo modifikacija
6

3D Design predstavio agresivniju i snažniju Toyotu Supru

D. B.
Japanski tuner 3D Design je poznat po svojim fantastičnim modifikacijama, obično pravi komponente za BMW-ove modele kao što su X4 i M5 sedan, ovog puta je u fokusu Toyotina Supra razvijena pod utjecajem BMW-a.

Uprkos tome što većinu vremena provodi radeći na BMW-ovim vozilima, 3D Design je obavio sjajan posao s novom Suprom. Na prvi pogled se primjeti prednji dio vozila i promjena u vidu novog karbonskog splitera koji prati Suprine linije i čini je još agresivnijom. Tu su i karbonski pragovi, kao i spojler na poklopcu prtljažnika koji je inspirisan onim na modelu M3 CS.

Unutrašnjost krase nove aluminijske papučice, kao i upravljač koji je ponovo presvučen i koji sadrži crvenu kožu. Iza upravljača su nove lopatice od karbona za promjenu stepena prijenosa, ali su dostupne i one napravljene od aluminija.

Promjene nisu samo ekstetske, jer je 3D Design poradio i na performansama. Snaga je povećana za impresivnih 187 KS, tako da sada iznosi ukupnih 569 KS. Zasad nije poznato koliko je Supra brža, odnosno o kojoj je maksimalnoj brzini riječ.

Također, nema ni podatka o cijeni.