Specijalni "paket"
1

Toyota Yaris GT7 dolazi s konzolom PlayStation 5 i igrom Gran Turismo

D. B.
Fanovi Toyotinog modela Yaris i Sonyjeve konzole PlayStation 5 u Španiji imaju priliku kupiti specijalni paket.

Riječ je o specijalnoj verziji Toyote Yaris GR Sport Electric Hybrid, koja stiže u vrijeme kada i dugoočekivana igra Gran Turismo na konzolu PlayStation 5.

Specijalna verzija je nazvana Toyota Yaris GR Sport GT7 Edition te je ograničena na samo 100 primjeraka, a uz svaki automobil ide i konzola PlayStation 5 zajedno s igrom Gran Turismo 7.

Automobil i igra će biti dostupni od 4. marta, a oni koji kupe specijalni ograničeni paket dobit će i dodatni DuelSense bežični kontroler te tromjesečnu pretplatu na PlayStation Plus.

Partnerstvo između Toyote i Sony PlaySttiona tu ne prestaje, jer PlayStation postaje jedan od glavnih partnera Toyota Gazoo Radin Iberian Cupa, koji organizuju Toyota Spain, Toyota Caetano Portugal i Motor & Sport Institute (MSI). U ovom kupu će se utrkivati primjerci Toyote GR Yaris RZ specijalno pripremljeni za ovo takmičenje.

S druge strane, Toyota će odigrati vodeću ulogu u drugom izdanju Gran Turismo Championshipa, a pobjednik će kao nagradu dobiti Yaris GR Sport GT7 Edition.

Ovo nije prvi put da automobilski brend uz kupljeni automobil poklanja besplatnu konzolu PS5. U decembru 2020. godine je svaki kupac Fordovog Explorera dobio i PS5 potpuno besplatno, ali do isteka zaliha.