Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ford transit elektricni isti vrag,natovaren domet 100km na +25 stepeni….realno ni zasta…
za sve koji žele kupiti ovakav ili sličan El.auto nekoliko savjeta iz svog iskustva. Prije kupnje pitajte prodavača koliko taj auto može preći kad je natovaren, jel ovakva auta se voze natovaren, rijetko prazna. Koliko može preći kada je vani ispod 5 stepeni i kada radi grijanje u kabini. Koliko košta zamjena baterija nakon cirka 8-10godina kada osjetno padne kapacitet. Kad prodavač počne mučiti, sve će vam biti jasno.
Unutar 8-10 godina ako vrsis usluge transporta, radis u prosjeku 1-2 velika servisa godišnje, što je po ovim cijenama cca milja po jednom velikom servisu. Ako unutar 8-10god trebaš zamjenu baterije tu je to negdje roki
Vozio sam IVECO eDaily diesel znaći kombi nosi formula. Udobnost vrhunska a da se utovari da ti ne pričam sve pohvale.
Samo me interesuje kako se grije kabina kad upekne minus?
pa niko od ovih što mi lupaju minuse da ponudi odgovor!
ne znam za stellantis, tesla ima octovalve, poseban sistem što koristi toplotu baterija tako da potreba za grijanjem je minimalna i vrlo, vrlo malo struje troši.
Elektricna su buducnost, ali dokle god im je domet idiotski, daleka je ta buducnost za masovnu upotrebu.
@text_razuma koja buducnost? Zamisli da svi vozimo elektricna auta i normalno svi se navecer ukljucimo na punjenje, kako? Irecimo svi koji imaju kuce mogu auto puniti kuci, a sta da rade ljudi u zgradama? Znas li koje zagadjenje izaziva proizvodnja i na karaju unistavanje potrosenih baterija?!
Spreman za digitalno doba uz bateriju od 100-300 km. Sreca struje ne fali a i jeftina je. XD