auto
55

Susret oldtimer automobila i motocikala počeo u Sarajevu

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Sarajevu je otvoren XIV Međunarodni susret oldtimer automobila i motora. Na ulicama glavnog grada očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana. Susreti su otvoreni danas u 10 sati i trajat će sutra do 15 sati.

Kolona automobila će kroz ova dva dana prodefilovati ulicama Sarajeva. Danas se održao ispit spretnosti i tačnosti na Vilsonovom šetalištu, nakon čega su ovi ljepotani parkirani ispred SCC šoping centra.

Kao i prethodnih godina, nedelja 08. maj je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu na Trgu ispred Narodnog pozorišta, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje. 

Vrijedi napomenuti da je značajan doprinos ovogodišnjim susretima, kao generalni sponzor, pružila i Sarajevska pivara, koja će ugostiti učesnike u svom Muzeju, te organizirati druženje u predivnoj atmosferi Pivnice HS.