auto
462

Cadillac Eldorado najljepši na skupu oldtimera u Sarajevu

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
(Foto:Elvir Zubović/Klix.ba)
U Sarajevu je danas završnom izložbom i proglašenjem najboljih završen XIV Međunarodni susret oldtimer automobila i motocikala. Danas su građani Sarajeva i brojni gosti mogli uživati u raznovrsniim klasičnim automobilima na trgu ispred Narodnog pozorišta.

Kolona klasičnih i starih automobila u besprijekornom stanju u protekla dva dana prodefilovala je ulicama Sarajeva. Nakon ispita spretnosti i tačnosti koji su se jučer održali na Vilsonovom šetalištu i izložbe na trgu ispred SCC šoping centra, danas je kolona oldtimera došla ispred Narodnog pozorišta gdje su ljubitelji automobila mogli razgledati sve učesnike, ali ujedno i glasati za najljepše.

Tako je titulu najatraktivnijeg automobila XIV Međunarodni susret oldtimer automobila i motocikala u Sarajevu ponio Cadillac Eldorado šeste generacije koja se proizvodila od 1967. do 1970. godine. Savršen primjerak koji je učestvovao na ovogodišnjem susretu oldtimera u Sarajevu osvojio je poglede i srca Sarajlija, pa je nakon prebrojavanja njihovih glasova Grand Prix susreta oldtimera pripao upravo ovom automobilu.

Također, dodijeljena je i nagrada za automobil koji je zadržao najoriginalnije stanje koja je pripala NSU-u 1000 C Prinz iz 1970. godine koji je proizveden u tvornici "Pretis" u Sarajevu, a kojeg je vlasnik Edo Kapetanović sve ove godine održao u perfektno originalnom stanju.

Nagrada najkompletnije i najspretnije posade gdje se ocjenjuje umijeće vozača ali i spremnost automobila odnio je poznati sarajevski automobilista Fadil Ćerimagić sa svojim FIAT Abarthom, dok je najstariji automobil na skupu bio Buick iz davne 1928. godine.

Organizator Old Timer club Sarajevo i predsjednik kluba Nedim Husić - Braco nisu krili zadovoljstvo dobrim odazivom učesnika i građana, a dobra organizacija i raznovrsni automobili i ove godine omogućili su građanima i ljubiteljima automobila da uživaju u djelićima automobilske prošlosti.