"Živahan" automobil
17

Sljedeća generacija BMW-a Serije 2 nazvana "Drift mašina"

Klix.ba
BMW-ov šef razvoja Klaus Frohlich otkrio je nadimak nove generacije Serije 2.

Frohlich je rekao da je nova Serija 2 dobila nadimak "Drift mašina", a to može samo značiti da se radi o pogonu na stražnje točkove tako da možete biti sigurni da će njen stražnji dio biti "živahan".

Pomenuti BMW-ov zvaničnik je svojim dizajnerima i inžinjerima rekao da fokus u razvoju treba biti na tome da Serija 2 bude automobil koji će ponuditi veliko zadovoljstvo i sjajno iskustvo vožnje.

Dodao je da će uprkos smanjenju segmenta najsnažniji model M2 i dalje zadržati pogon na stražnje točkove jer je to važno ne samo za M brend, nego i za cijelu kompaniju.

"Snažno sam se borio i pobijedio, tako da ćete imati nasljednika Serije 2 koji će imati snagu tamo gdje je trebate", istakao je Frohlich.

Prema nedavnim izvjetšajima porodica Serije 2 će doživjeti promjene, a priča se da kabrioleta neće biti. Broj modela se neće smanjiti zahvaljujući uvođenju četverovratnog Gran Coupea. Osim dvovratnog coupea, svi ostali modeli će najvjerovatnije imati prednji pogon.

Serija 2 nije jedini BMW-ov model koji je dobio nadimak. Novi X5 je nazvan "Šef" (The Boss), a nadolazeći X6 "Zvijer" (The Beast). Frohlich je kazao da je davanje nadimaka modelima samo zabavna tema za razgovor u kompaniji. On naglašava da iako modeli imaju ponešto zajedničko, svaki automobil ipak ima drugačiji karakter.

BMW
Vezani članci