auto
70

SEAT je prvi proizvođač automobila sa CarPlay aplikacijom za iPhone

Klix.ba
SEAT je napravio još jedan korak u domenu povezivosti nakon što je postao prvi automobilski brend u svijetu koji je razvio iOS aplikaciju koja je kompatibilna sa Car Play aplikacijom.

Seatova aplikacija je sada dostupna u Apple-ovim trgovinama i omogućava da na monitoru Vašeg automobila pratite i upravljate sadržajem aplikacije instalirane na iPhone-u.

Aplikacija je sada već dostupna u Španiji, a brzo će se naći i na ostalim tržištima na kojima je SEAT zastupljen. Pomoću SEAT Drive aplikacije kupci će imati potpuni pristup podacima o vozilu. U tom smislu, bit će informisani o rokovima za servisiranje vozila, pritisku u gumama i ponudama kod obližnjih ovlaštenih trgovaca.

Aplikacija će u narednih nekoliko sedmica biti ažurirana sa dodatnim mogućnostima i uslugama. SEAT Drive aplikacija razvijena je u Seatovom Centru za tehnički razvoj. SEAT namjerava postati vodeći u kreiranju mobilnosti i tranziciji iz biznisa fokusiranog na proizvodnju i marketing na ponuđača usluga mobilnosti. Kompanija SEAT već na svim modelima u okviru linije opreme “Connect” nudi FullLink tehnologiju za iPhone i Android uređaje koji su kompatibilni sa Car Play aplikacijom.

Povezivost je na Seatovim modelima izuzetno korisna za vozače jer im omogućava da se, gdje god se nalazili, informišu o stanju svog vozila i da na sasvim siguran način tokom vožnje budu povezani sa društvenim mrežama. SEAT je bio prva kompanija koja je lansirala Smartphone Integration tehnologiju koja je kompatibilna sa CarPlay, Android (AndroidAuto) i MirrorLink tehnologijom.